I love overnight oats; havervlokken die een nachtje geweekt hebben in (plantaardige)melk en dan met allemaal lekkere en gezonde dingentjes erdoor. Het is misschien wel het gezondste ontbijt en nog lekker ook. Je kunt er super veel variaties op maken, maar vandaag deel ik met jullie mijn favoriete recept en heb ik ook nog een aantal variatietips, zodat je lekker kunt variëren met dit verrukkelijke ontbijtje…
Lijstje (voor een kom of groot glas)
200-250 ml plantaardige melk (bijv. rijstmelk, havermelk, amandelmelk (ongezoet))
40-50 gram havermout
1 el sesamzaad
1 el gebroken lijnzaad
1 el ongebrande en ongezouten gemengde noten
1 tl zonnebloempitten
tl pompoenpitten
1/2 tl kaneel
Garnering
½ appel in stukjes
Aan de slag!
1. Doe de havermout, pitten en zaden, noten en kaneel in een kom of glas en roer alles goed door elkaar met een lepel.
2. Voeg de plantaardige melk toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.
3. Zet de kom of het glas in de koelkast, ga lekker slapen en pak ’s ochtends dit heerlijke ontbijt weer uit de koelkast.
4. Roer alles nog even goed door, voeg de appel toe en smullen maar!
Na dit ontbijt ben je lekker verzadigd en kun je vol energie aan je dag beginnen.
Variatietips
– Voeg i.p.v. kaneel een tl rauwe cacao toe (lekker met aardbeien of frambozen als garnering).
– Vervang de helft van de plantaardige melk door magere kwark. Hier worden de havervlokken lekker romig van.
– Voeg i.p.v. appel als garnering bijvoorbeeld banaan, aardbeien, kiwi, frambozen of bessen toe.
– Voeg superfoods zoals goji bessen, gepeld hennepzaad of chia zaden toe voor een extra gezonde boost.