Over Healthiness

Mijn naam is Amanda Lak-Schaak; moeder van twee jonge kinderen en diëtiste -maar niet zomaar een-. Ik geloof namelijk niet in een quick fix of streng dieet, maar in een duurzame leefstijlverandering die je voor altijd kunt blijven volhouden en waar je stukken meer energie van krijgt!

Als moeder van twee jonge kinderen van 6 en 4 weet ik als geen ander hoe drukte (en alles wat er bij het moederschap komt kijken) ervoor zorgt dat gezond eten een uitdaging is. En daarom is mijn doel om het voor jou simpel, snel én gezond te maken.

Mijn visie
Passie voor voeding heb ik al zolang ik mij kan herinneren en daarom besloot ik ‘voeding en diëtetiek’ te gaan studeren aan de Hogeschool Amsterdam. Tijdens deze vierjarige opleiding leerde ik over de schijf van vijf, maar door mijn ervaring in een macrobiotische natuurvoedingswinkel ontwikkelde ik al snel een natuurlijke visie op voeding. Hoe je dat in de praktijk merkt? In de weekschema’s en voedingsadviezen werk ik met seizoens- en onbewerkte producten. Ik houd van duurzaam en écht voedsel.

Na 5 jaar werkervaring als diëtiste begon ik in 2014 mijn eigen (online) praktijk waar ik nog steeds dagelijks mensen inspireer en begeleid naar een gezonde, pure en energieke levensstijl.

Kom je bij mij? Dan geef ik je niet alleen voedingsadvies, maar begeleid ik je intensief om jouw levensstijl te optimaliseren. Samen zorgen we ervoor dat je het kunt volhouden om lekker en gezond te eten. Betekent dit dat je nooit meer een stukje chocola mag? Nee, want alles draait om balans en het eigen maken van een levensstijl waarin je gezond eten kunt combineren met genieten. Hoe? Ik help je graag met voedingsadvies, weekschema’s en een uitgebreide voedingscheck!

Volg jij mij al op social media?

Instagram

Mijn meest recente berichten

Caprese toast met tomaat, pesto en Hüttenkäse

Blog, Healthy workshops
Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om weer eens iets anders dan een boterham met kaas te maken. Variatie houdt het lekker en leuk! Een voedzame lunch bevat eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten en vezels. Je wilt namelijk niet na een uur alweer trek krijgen. Deze caprese toast is echt heel snel…
Lees verder

Dit is echt het perfecte tussendoortje: Een trial mix

Blog, Tussendoortjes
Een trail mix is eigenlijk niks anders dan een mix van ongezouten noten, zaden, gedroogd fruit en andere gezonde dingetjes zoals pure chocolade, superfoods of kokos. Een voedzaam, glutenvrij en gezond tussendoortje, die je makkelijk in een bakje mee kunt nemen voor onderweg of heerlijk kunt mengen met (plantaardige) yoghurt of kwark. Zelf vind ik…
Lees verder