Ik weet niet of het raar is, maar het voelde wel even zo!

Artikelen voeding, Blog

Ik smeerde, tot een paar dagen geleden, nog iedere dag voor de jongens (bijna 4 jaar en 7) hun broodjes.

Hoezo dat? Uh, ja dat weet ik eigenlijk ook niet. Is eigenlijk zo vanzelf een beetje gelopen en de jongens vonden het ook helemaal prima, dus een ‘Ik wil het zelluf doen’ was er nooit (en dat is lekker, toch?). En als er geen strijd is, is er eigenlijk ook geen reden om te veranderen. Maaaaar, nu Moses een paar dagen geleden verkondigde dat hij op de peuterschool allang zelf zijn brood smeert, was dat een mooi moment om dat thuis ook voort te zetten.

Onze broodbordjes zijn alleen helemaal niet zo geschikt om zelf boterhammen te smeren. Als ze een beetje druk met een mesje naar voor of achter zetten, klapt het bordje naar beneden. Dus heb ik twee platte bamboe snijplanken (zie fotoslide) voor ze gekocht, waar we makkelijk op kunnen oefenen. Dit is echt ideaal, dus wellicht een fijne tip als je ook net in de tijd-om-nu-maar-eens-zelf-je-broodje-te-smeren-fase zit!

Hoe heb jij het aangepakt? En vanaf welke leeftijd kon(den) jouw kid(s) zelf een boterham smeren? Leuk als je het hieronder in een reactie laat weten, dan kunnen we elkaar inspireren 🙌🏻✨

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!