We hadden ineens heel veel rijpe peren in de fruitmand liggen. Smoothies met peer zijn erg lekker zoals de peer-banaanshake of de herfstsmoothie met peer, appel en kaneel. Maar je kunt ook heel goed met peren bakken. Toen bedacht ik dat we in plaats van een bananenbrood wel een perenbrood konden maken. Na het één en ander uitproberen is dit het resultaat…een verrukkelijk en gezond perenbrood. Dit brood is door de havermout en de peren lekker voedzaam en je hebt lang een verzadigd gevoel. Ik at dit brood als ontbijt, lekker twee plakken, maar je kunt het ook als tussendoortje nemen. Als je de plakken apart verpakt, kun je deze ook gemakkelijk invriezen en heb je altijd een tussendoortje op voorraad.
Lijstje (voor 1 perenbrood)
400 gram havermout
200 gram speltbloem
400 ml rijstmelk
4 el gesmolten kokosolie
5 peren
½ kopje walnoten
½ kopje rozijnen
1 el kaneelpoeder
1 el koek- en/of speculaaskruiden
4 tl wijnsteenbakpoeder
4 el honing
8 eieren
Snufje zeezout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en doe bakpapier in het cakeblik of vet het cakeblik in met kokosolie.
2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
3. Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar. Is je mengsel te droog? Voeg dan nog een beetje rijstmelk toe. Is je mengsel te vochtig? Voeg dan nog een beetje havermout toe.
4. Giet het mengsel in het cakeblik en bak de cake in circa 45 minuten gaar. Laat de cake even in het cakeblik zitten en laat hem dan volledig afkoelen op een rooster.
Mocht je dit heerlijke perenbrood gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan nu aan voor online coaching.