Heerlijk perenbrood

Na een kleine inschattingsfout hadden we na een smoothie-workshop nog heeeeel veel peren over. En wat doe je dan met al die peren? Na een zoektocht op internet naar de eventuele mogelijkheden, bedacht ik opeens dat we in plaats van een bananenbrood wel een perenbrood konden maken. Na het één en ander uitproberen is dit het resultaat…een verrukkelijk perenbrood die ook nog eens snel klaar is. Dit brood is door de havermout en de peren lekker voedzaam en vult dan ook goed. Ik at dit brood als ontbijt, lekker twee plakken, maar je kunt het ook als tussendoortje bij de thee nemen. Nog een ander voordeel is dat je makkelijk een plak, of twee of drie, mee kunt nemen voor onderweg, zodat je altijd een gezonde hap bij je hebt.


 


Lijstje


400 gram havermoutPerenbrood Healthiness


200 gram speltbloem


400 ml rijstmelk


4 el gesmolten kokosolie


5 peren


½ kopje walnoten


½ kopje rozijnen


1 el kaneel


1 el koek- en/of speculaaskruiden


4 tl wijnsteenbakpoeder


4 el honing 


8 eieren


Snufje zeezout


 


Aan de slag…


1. Verwarm de oven voor op 175 graden en doe bakpapier in het cakeblik of vet het cakeblik in met kokosolie.


2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.


3. Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar. Is je mengsel te droog? Voeg dan nog een beetje rijstmelk toe. Is je mengsel te vochtig? Voeg dan nog een beetje havermout toe.


3. Giet het mengsel in het cakeblik en bak de cake in 30 minuten gaar. Laat de cake even in het cakeblik zitten en laat hem dan volledig afkoelen op een rooster. 


 


Even af laten koelen en dat lekker genieten!

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

zes + drie =

Menu