5 praktische tips om meer fruit te eten!

Artikelen voeding, Blog

Het advies is om twee porties fruit (200 gram) per dag te eten, maar lang niet iedereen haalt deze hoeveelheid. Toch heeft het eten van fruit een aantal voordelen, want zeker in deze tijd van het jaar zijn de vitaminen en mineralen in fruit goed voor je immuunsysteem en verhoogt het je weerstand. Daarnaast is fruit laag in calorieën en zeer geschikt als gezond tussendoortje. De suikers in fruit zijn natuurlijke suikers en vallen onder de gezonde koolhydraten. Let op, want (vruchten)sap telt niet mee als fruit. Sap zorgt er namelijk sneller voor dat je schommelingen in je bloedsuikerspiegel (energiedip) krijgt, doordat het minder voedingsvezels en andere belangrijke voedingsstoffen bevat.

Hieronder deel ik een aantal praktische tips om makkelijk fruit toe te voegen aan je eetpatroon:

In het zicht!
Leg het fruit op een plek waar je het goed kunt zien, dus waar het voor het pakken ligt. Zo kun je een mooie fruitschaal op het aanrecht zetten en vullen met verschillende soorten fruit. Ziet er niet alleen leuk uit, maar ruikt ook nog eens lekker.

Diepvriesfruit
Zelf ben ik echt fan van diepvriesfruit. Zo kun je namelijk ook in de winter zomerfruit gebruiken zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Ideaal om een smoothie(bowl) mee te maken en het scheelt tijd doordat je het fruit niet meer zelf hoeft te pellen, schillen of snijden. Daarnaast is diepvriesfruit vaak goedkoper dan vers fruit.

Vaste momenten 
Koppel je fruitmoment aan een vast moment op de dag. Eet bijvoorbeeld altijd een stuk fruit bij het ontbijt of neem het als tussendoortje mee naar je werk. Vervang het toetje na de avondmaaltijd eens voor een stuk fruit.

In de blender
Ontbijt met een lekkere, snelle en voedzame smoothie of smoothiebowl. Zo heb je gelijk 2 porties fruit binnengekregen.

Boodschappenlijstje
Zorg dat je altijd voldoende fruit in huis hebt, want dan is de kans groter dat je hiervoor kiest in plaats van een ‘ongezonde’ optie. Koop niet in 1x teveel rijp fruit, want anders krijg je het niet op tijd op en weggooien is zonde!

Wil je mijn gratis weekschema in jouw mailbox ontvangen? Klik dan hier!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!