Snelle vegan vruchtenkwark

Blog, Ontbijt

Sinds ik zijden-tofu hebt ontdekt, ben ik helemaal fan. Je kunt er niet alleen hele lekkere toetjes, taarten, omeletten en sauzen mee maken, maar het is ook nog eens rijk aan voedingsvezels, vitamines en mineralen zoals calcium, fosfor en magnesium. Nadat ik er een goddelijke healthy chocolademousse (als je deze nog niet hebt gemaakt, moet je dat gewoon ECHT even doen) mee had gemaakt, had ik nog een half pakje over. Het was eigenlijk net te weinig om er een taart mee te maken, dus gooide ik het in de blender met roodfruit en de vegan vruchtenkwark was ineens een feit! Echt super lekker met homemade muesli of granola en ideaal als ontbijt. Je kunt het, net als een smoothie, met ieder fruitsoort blenden en dan heb je steeds een nieuwe smaak ‘kwark’ zonder toegevoegde suiker.

Lijstje (voor 1 persoon)
200 gram zijden-tofu
150 gram roodfruit (vers of uit de diepvries)
1 banaan

Aan de slag!
Doe alles in de blender en mix het geheel tot een mooie gladde vruchten’kwark’.

Tips!
1. Zijden-tofu kun je bij de natuurwinkel of Toko halen. Zelf haal ik het bij de natuurwinkel (Ekoplaza) en is een pakje 400 gram.

2. Je kunt de vruchtenkwark twee dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaren. Heel handig, want dan kun je in één keer een dubbele portie maken en dan heb je altijd een heerlijke kant-en-klare ‘kwark’ in de koelkast staan, die je lekker als ontbijt, tijdens de lunch of als tussendoortje kunt nemen.

Mocht je deze heerlijke snelle vegan vruchtenkwark gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!

 

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!