De lekkerste vegan chocolademousse ever!

Blog, Tussendoortjes

Oké, je hebt hele lekkere vegan chocolademousse op basis van avocado of avocado en banaan. Die vind ik al super lekker, maar nu heb ik iets nieuws ontdekt en dat is echt de lekkerste healthy chocolademousse ever! Deze mousse maak je met zijden-tofu. Dit is geen gewone tofu die je in de supermarkt koopt, maar een hele zachte/vloeibaardere tofuvariant, die vaak specifiek wordt gebruikt door vegetariërs en veganisten in zoete gerechten zoals toetjes, taarten en sauzen. Het is ideaal, want het heeft exact de dikte van een ‘echte’ chocolademousse en je proeft er helemaal niks van terug. Puur genieten dus! Ik heb de zijden-tofu bij de natuurwinkel (Ekoplaza) gekocht, maar je hebt het ook bij de Toko. Het is leuk, want als mensen het niet weten dat het gemaakt is van tofu, hebben ze dat ook niet eens door en denken ze dat het een ‘standaard’ chocolademousse is. Ik heb het namelijk getest 😉

Lijstje (voor 4 personen)
400 gram zijden-tofu (1 pakje)
300 gram Vivani chocolade (92%)
2 el agavesiroop
1/2 tl vanillepoeder (Let op: dit is geen vanillesuiker)

Als garnering:
Kokosrasp
Cacao nibs of geraspte pure chocolade (>85% cacao)

Aan de slag!
1. Smelt de chocolade au bain marie (in een schaaltje boven een pan heet water).
2. Doe de zijden-tofu in de keukenmachine, voeg de gesmolten chocolade, agavesiroop en vanillepoeder toe en mix alles tot een mooi glad geheel.
3. Verdeel de mousse over 4 glaasjes/schaaltjes en zet het nog 15-30 minuten in de koelkast.
4. Haal de chocolademousse uit de koelkast, bestrooi eventueel nog met de kokosrasp en cacaonibs/pure chocolade en klaar is deze verrukkelijke mousse!

Variatietips!
– Vervang de Vivani 92% chocolade door chocolade met een cacaopercentage >85%.
– Vervang de agavesiroop door honing, rijststroop of ahornsiroop.

Tip!
Je kunt de mousse nog twee dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo kun je in één keer voor vier personen maken, ook al ben je met z’n tweeën.

Mocht je deze heerlijke gezonde chocolademousse gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!

 

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

twintig − 15 =

Menu