Een boterham met kaas gaat misschien ook een keer vervelen, dus bij deze drie hele lekkere en snel te maken spreads voor op brood.
Witte bonenspread
Lijstje
1 blik witte bonen (310 g)
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
1/2 el citroensap
Rasp van 1 citroen
10 takjes versie koriander
Aan de slag!
1. Meng de witte bonen, knoflook, olijfolie en citroenrasp in de keukenmachine tot een egale massa.
2. Voeg de citroensap in beetjes toe. Proef tussendoor goed, zodat de spread niet zuur wordt!
3. Snijd de koriander fijn en meng met een vork door het bonenmengsel.
4. Breng op smaak met peper.
Tip! Bewaar de spread maximaal 2 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Magere tonijnsalade
Lijstje
1 augurk
½ appel
¼ rode paprika
1 blikje tonijn
1 el magere kwark
Peper en zout
Aan de slag!
1. Snijd de augurk, appel en paprika in kleine blokjes.
2. Roer in een kom de tonijn los met een vork.
3. Meng de groenten door de tonijn.
4. Voeg de kwark toe en roer goed. Als het niet vochtig genoeg is, kun je nog een lepel kwark toevoegen.
5. Breng op smaak met zout en peper.
Sandwichspread
Lijstje (voor 300 gram spread)
1 blik kikkererwten
2 theelepels mayonaise
1 theelepel mosterd
½ rode paprika
2 augurken
½ lenteui
Peper en zout
Aan de slag!
1. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze vervolgens in een kom.
2. Hak de kikkererwten fijn tot een smeuïge pasta. Schep de pasta in een kom en voeg hier de mayonaise, mosterd en peper en zout aan toe. Roer dit goed door.
3. Snijd de groenten fijn en roer deze door de kikkererwtenpasta.
4. Schep de sandwichspread in een schone pot en zet deze in de koelkast.
5. De sandwichspread is maximaal 1 week houdbaar in de koelkast.
Serveertip: Besmeer een rijstwafel met de zelfgemaakte sandwichspread. Ook lekker op geroosterd brood met sla, komkommer en kipfilet.
2 reacties. Plaats een nieuwe
Jaaa dat lijkt me heerlijk bedankt voor de inspiratie ??
Ja heerlijk om mee te variëren 🙂