Iedere ochtend een standaard ‘havermoutpap’ kan op den duur een beetje saai worden. Gelukkig is er heel veel variatie mogelijk. In mijn eerste artikel ‘Havermout variaties deel 1’ heb je al een aantal opties kunnen vinden om deze healthy pap nog lekkerder te maken. In dit artikel heb ik nog meer variaties, dus ga snel aan de slag!
Bij alle recepten kook je de havermout zoals aangegeven op de verpakking. Mocht de kooktijd 15-20 minuten zijn, kun je ervoor kiezen om de havermout de avond van te voren alvast te weken. Doe 4-5 el havermout in een kommetje en vul dit aan met water. Laat de havermout de hele nacht weken en kook het de volgende ochtend in een paar minuten gaar. Ik maak mijn havemoutpap altijd met plantaardige melk zoals rijstmelk, amandelmelk of havermelk. Je kunt er ook voor kiezen om de helft van de melk aan te vullen met water. Mocht je nog niet bekend zijn met plantaardige melk, raad ik je echt aan dit eens te proberen als vervanging voor koemelk…ik wil echt niks anders meer!
Havermoutpap met banaan, rauwe cacao, erwten proteïne poeder, gehakte walnoten en kokos:
– 1 banaan
– 1 tl rauwe cacao
– 1 el erwten proteïne poeder
– 1 el gehakte walnoten
– 1 el kokos
Kook de havermoutpap gaar en giet het in een kommetje. Roer 1 el erwten proteïne poeder door de pap. Voeg daarna de banaan in plakjes, de cacao, gehakte walnoten en kokos toe.
Havermoutpap met appel, rozijnen, kaneel en chia zaden:
– ½ appel
– 1 handje rozijnen
– ½ tl kaneel
– 1 el chia zaden (10 min in een klein laagje water laten weken, voordat je de zaden aan de pap toevoegt)
Kook de havermoutpap gaar, giet het in een kommetje en voeg de appel, rozijnen, kaneel en chia zaden toe.
Havermoutpap met rijst/kokosmelk, kokos en kokosbloesemsuiker:
Je gebruikt voor deze pap kokos/rijstmelk; dit is bij de meeste supermarkten verkrijgbaar.
– 2 el kokosrasp
– 1 el kokosbloesemsuiker
Kook de havermoutpap gaar, giet het in een kommetje en voeg de kokosrasp en kokosbloesemsuiker toe.
Na één van deze ontbijtjes heb je volop energie om je dag te beginnen!
Hebben jullie nog lekkere variaties? Laat het mij weten via Facebook of Twitter!