DRINK JIJ VOLDOENDE WATER?

Drankjes

Water drinken is belangrijk! Dat is eigenlijk geen nieuws, maar toch drinken de meeste mensen te weinig op een dag. Een volwassene heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter vocht per dag aan vocht nodig. Kom jij daaraan?!

Waarom is vocht belangrijk?
Vocht is voor veel dingen belangrijk. Zo is het nodig voor de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam en het regelen van de lichaamstemperatuur. Ook is het belangrijk voor je organen zoals de hersenen en gezonde nieren. Je hersenen bestaan voor 80% uit water. Te weinig drinken kan slechte invloed hebben op je korte termijn geheugen en concentratie.

Schijf van Vijf
In de Schijf van Vijf staat: water, thee en koffie zonder suiker. Deze dranken bevatten 0 calorieën. Te veel drinken is ook niet goed. De nieren kunnen maximaal 0,7 tot 1 liter vocht per uur verwerken. Het advies is om vooral thee, koffie, melk of water te nemen. Door alcohol verlies je meer vocht dan je binnenkrijgt, waardoor je juist sneller uitdroogt.

Tips om meer te drinken

 1. Neem altijd een flesje water mee
  Wanneer je water binnen handbereik hebt, drink je gemakkelijk meer. Zorg dus voor een glas water thuis en een flesje water op je bureau op het werk.
 2. Maar er een gewoonte van
  Maak er een routine van om op bepaalde momenten een glas water te drinken. Neem ook bij elke maaltijd en bij elk tussendoortje iets te drinken.
 3. Maak fruitwater
  Wanneer je water saai vindt, kan je fruit toevoegen voor een extra smaakje. Klik hier voor de lekkerste recepten!
 4. Zet de wekker
  Lukt het toch niet om op vaste momenten water te drinken of vergeet je het? Zet dan je wekker op de tijden dat je water wilt drinken.

Dus drink nu maar gelijk even een glas water!
Fijne dag!

 

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!