Water met smaakjes!

Blog, Drankjes
Water met een smaakje Healthiness

Water drinken is super gezond!

    • Het hydrateert je lichaam
    • Zorgt voor een mooie huid
    • Het ondersteunt je spijsvertering
    • Zorgt dat je meer energie hebt
    • En het versterkt je immuunsysteem

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een lekker glas water!

Het advies is om 1,5 -2 liter vocht per dag te drinken, maar dit verschilt erg per persoon en hangt af van de omstandigheden waarin je verkeert. Als je dorst krijgt, ben je eigenlijk al te laat (uitgedroogd), dus probeer regelmatig te drinken om dit te voorkomen. Ik drink altijd water (of thee), maar ik merk dat veel mensen het lastig vinden om hier voldoende van te drinken. Ze vinden water ‘saai’ of niet lekker en kiezen voor (light) frisdranken, limonade of sap, alleen bevatten deze dranken vaak veel suiker, zoetstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en andere ingrediënten waar je niet blij van wordt. Je kunt deze dranken dan ook het beste vermijden en kiezen voor een gezonde optie. Wat dacht je van homemade water met een smaakje? Super gezond, zo gepiept en heerlijk verfrissend tijdens zomerse dagen.

Vul een grote kan of fles met water en je kunt eindeloos variëren met fruit, groente en kruiden. Ik heb een aantal van mijn favoriete combinaties, die ik regelmatig in de zomer maak, op een rij gezet:
– Citroen, limoen en munt
– Munt en rozemarijn
– Sinaasappel en aardbei
– Citroen en aardbei
– Appel en blauwe bessen
– Limoen en frambozen
– Abrikozen, aardbeien, citroen, munt en limoen (deze staat ook op de foto)
– Watermeloen en komkommer.

Je kunt er zoveel in doen als je zelf wilt. Bepaalde ingrediënten zoals citroen, limoen, munt, watermeloen en sinaasappel geven veel smaak af aan het water, dus je hebt aan één of twee schijfjes dan al genoeg voor voldoende smaak. Aardbeien, komkommer, abrikozen, blauwe bessen en appel geven minder smaak af, dus doe hier ook meer van in. Het kan helpen als je de aardbeien, abrikozen of frambozen door de helft snijdt, zodat het sap sneller vrijkomt. Als je het water lekker koel wilt houden of mee wilt nemen voor onderweg, kun je ijsblokjes toevoegen. Je kunt ook het fruit invriezen en dit aan het water toevoegen of, en dat is misschien nog wel een leuker idee, maak fruit- of kruidenijsblokjes. Dit maak je heel gemakkelijk door munt, frambozen, aardbei, citroen, etc. in een ijsblokvormpje te leggen, water erbij en hup de vriezer in. Dit ziet er leuk uit en je hebt meteen verkoelend fruit in je water. Genoeg opties dus om water lekker te maken en ongezonde dranken te laten staan!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!