Het is weer vrijdag en dat betekent weekend! Eerder hebben we het gehad over gezonde TV-SNACKS, maar wat kan je nou serveren tijdens bijvoorbeeld bijvoorbeeld een verjaardag?
DRIE VERANTWOORDE PARTY-HAPJES:
____________________________________________________________________________________________________
COURGETTE ROLLETJES MET PARMAHAM
Ingrediënten
1 courgette
10 plakjes parmaham
150 gram ricotta
20 gram pijnboompitjes
Peper naar smaakBereiding
- Schaaf met een kaasschaaf plakken courgette in de lengte.
- Smeer op elke plak courgette een dun laagje ricotta en strooi hier wat pijnboompitjes overheen.
- Beleg de plak courgette met een plakje parmaham
- Rol de courgette op en zet het rolletje vast met een prikken en bestrooi de rolletjes met wat vers gemalen peper.
____________________________________________________________________________________________________
GEVULDE KOMKOMMER
Ingrediënten
1 komkommer
4 eetlepels zuivelspread light bieslook
Bereiding
- Was de komkommer en snijd hem door het midden in de lengte.
- Schraap de zaadlijsten, het binnenste gedeelte, eruit met een theelepeltje.
- Hak was bieslook fijn en meng dit door de zuivelspread.
- Vul de holte op met de zuivelspread en laat de komkommer even opstijven in de koelkast.
- Snijd de komkommer in plakjes van 1 cm dik.
____________________________________________________________________________________________________
HEALTHY LIONS
Ingrediënten (voor ongeveer 6 stuks)
3 rijstwafels
30 gram havermout
40 gram gemengde noten, grof gehakt.
3 eetlepels pindakaas
12 eetlepels ahornsiroop
50 gram pure chocolade 70%
Bereiding
- Verwarm de pindakaas en ahornsiroop in de magnetron tot een iets vloeibaarder geheel.
- Verkruimel de rijstwafels in een kom en voeg de havermout en noten erbij.
- Schept het pindakaasmengels hier door.
- Smelt de chocolade in de magnetron en schep de chocolade door het rijstwafel-pindakaasmengsel.
- Bekleed een rechthoekig plasticbakje met bakpapier en schep het mengsel hierin. Druk dit aan tot een dikke plak.
- Laat het 20 minuten in de koelkast opstijven.
- Haal de plak uit de koeling en snijd het in blokken of repen.
____________________________________________________________________________________________________
EETSMAKELIJK!