3 VERANTWOORDE BORRELHAPJES

Het is weer vrijdag en dat betekent weekend! Eerder hebben we het gehad over gezonde TV-SNACKS, maar wat kan je nou serveren tijdens bijvoorbeeld bijvoorbeeld een verjaardag?

DRIE VERANTWOORDE PARTY-HAPJES:
____________________________________________________________________________________________________

COURGETTE ROLLETJES MET PARMAHAM
Ingrediënten
1 courgette
10 plakjes parmaham
150 gram ricotta
20 gram pijnboompitjes
Peper naar smaak

Bereiding

  1. Schaaf met een kaasschaaf plakken courgette in de lengte.
  2. Smeer op elke plak courgette een dun laagje ricotta en strooi hier wat pijnboompitjes overheen.
  3. Beleg de plak courgette met een plakje parmaham
  4. Rol de courgette op en zet het rolletje vast met een prikken en bestrooi de rolletjes met wat vers gemalen peper.
    ____________________________________________________________________________________________________

GEVULDE KOMKOMMER
Ingrediënten

1 komkommer
4 eetlepels zuivelspread light bieslook

Bereiding

  1. Was de komkommer en snijd hem door het midden in de lengte.
  2. Schraap de zaadlijsten, het binnenste gedeelte, eruit met een theelepeltje.
  3. Hak was bieslook fijn en meng dit door de zuivelspread.
  4. Vul de holte op met de zuivelspread en laat de komkommer even opstijven in de koelkast.
  5. Snijd de komkommer in plakjes van 1 cm dik.
    ____________________________________________________________________________________________________

HEALTHY LIONS
Ingrediënten (voor ongeveer 6 stuks)
3 rijstwafels
30 gram havermout
40 gram gemengde noten, grof gehakt.
3 eetlepels pindakaas
12 eetlepels ahornsiroop
50 gram pure chocolade 70%

Bereiding

  1. Verwarm de pindakaas en ahornsiroop in de magnetron tot een iets vloeibaarder geheel.
  2. Verkruimel de rijstwafels in een kom en voeg de havermout en noten erbij.
  3. Schept het pindakaasmengels hier door.
  4. Smelt de chocolade in de magnetron en schep de chocolade door het rijstwafel-pindakaasmengsel.
  5. Bekleed een rechthoekig plasticbakje met bakpapier en schep het mengsel hierin. Druk dit aan tot een dikke plak.
  6. Laat het 20 minuten in de koelkast opstijven.
  7. Haal de plak uit de koeling en snijd het in blokken of repen.
    ____________________________________________________________________________________________________

EETSMAKELIJK!

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

drie × drie =

Menu