Zomers fruit toetje

Tussendoortjes

Het wordt dit weekend heerlijk weer, dus daar hoort natuurlijk ook een lekker zomers toetje bij! Zelf ik eet ik eigenlijk nooit een nagerecht, behalve als er mensen komen eten, dan pak ik uit en zet ik een heerlijk zelfgemaakt toetje op tafel. Oja, en in een restaurant kies ik eerlijk gezegd ook liever voor een nagerecht, dan voor een voorgerecht. In de zomer ben ik Zomers fruit toetje Healthinessaltijd dol op lichte en fruitige nagerechten en daar past dit heerlijke toetje heel goed tussen. Er komen morgenavond gezellig een paar vriendinnen eten, dus ik weet al wat ik als dessert ga maken 😉


 


Lijstje (voor 4 personen)


250 gram verse aardbeien


1 perssinaasappel, uitgeperst


2 el kokosbloesemsuiker


150 gram blauwe bessen


250 gram Griekse yoghurt 


Vanille (van 1 vanillestokje) 


2 el agavesiroop


 


Aan de slag!


1. Breng in een pannetje de aardbeien, 2 el sinaasappelsap en 2 el kokosbloesemsuiker aan de kook. Laat dit 3 minuten koken. 


2. Zet de pan van het vuur het laat het aardbeienmengsel 15 minuten afkoelen.


3. Roer de agavesiroop en de vanille door de Griekse yoghurt.


4. Verdeel de blauwe bessen over 4 glazen, schep de Griekse yoghurt erop en verdeel als laatste het aardbeienmengel over de yoghurt. 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

20 − 13 =

Menu