(Zoete) boekweitpannenkoeken

Lunch

Het is bijna weekend, dus tijd voor pannenkoeken!! Ik eet maar al te graag pannenkoeken, maar probeer mijn tarwe-inname toch altijd een beetje te beperken, omdat ik snel last van mijn darmen krijg. Boekweit is net als quinoa een pseudograan en glutenvrij. Ideaal voor als je minder tarwe wilt eten of voor mensen met een glutenallergie of -intollerantie. Zelf bak ik regelmatig koekjes en muffins met boekweitmeel en dat bevalt goed en smaakt altijd heerlijk. Maar je kunt er dus ook heerlijke glutenvrije pannenkoeken mee bakken en zowel hartig als zoet beleggen. Sinds ik dit ondekt hebt, bak ik deze pannenkoeken regelmatig voor de lunch. Ik bak er altijd een paar extra die ik voor de volgende dag bewaar en heerlijk hartig beleg, net als een koude lunchwrap. Maar als je deze pannenkoeken met het rozijnen-appelmengsel maakt, zijn ze ook heerlijk als (weekend) ontbijtje…


 


Lijstje (voor 5 pannenkoeken)Boekweitpannenkoeken Healthiness


100 gram boekweitmeel


2 (biologische) eieren


250 ml rijstmelk of andere plantaardige melk


50 ml bruisend bronwater 


Scheutje olijfolie 


Snufje zeezout 


 


Roomboter of kokosolie om in te bakken. 


 


Aan de slag!


1. Meng het boekweitmeel met de zeezout. 


2. Voeg de twee eieren toe en roer dit met een garde tot een bal.


3. Voeg dan beetje bij beetje de melk en het bruisend bronwater toe en blijf roeren totdat er mooi en egaal beslag ontstaat. 


4. Roer nog een scheutje olijfolie door het beslag. 


5. Laat de koekenpan goed heet worden. 


6. Doe een klontje roomboter in de pan en verdeel dit door de pan heen. 


7. Verdeel een lepel beslag over de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten mooi bruin. Herhaal dit totdat al het beslag op is. 


 


Ik heb een heerlijk warm appel-rozijnenmengsel voor op de pannenkoek gemaakt. Dit maak je als volgt…


 


Lijstje (voor 1 pannenkoek)


1/2 appel


1 handje rozijnen


Kaneel naar smaak 


 


Aan de slag!


1. Schil een halve appel en snijd deze in stukjes. 


2. Voeg de rozijnen en kaneel toe en roer alles goed door elkaar.


3. Verwarm een beetje roomboter of kokosolie in een koekenpan en voeg het mengsel toe. 


4. Roer dit, 4-5 minuten, goed om en klaar is dit heerlijke warme appel-rozijnenmengsel!


 


Lekker gezond genieten!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

20 − twee =

Menu