Vanavond staan deze heerlijke zoete aardappelen uit de oven op het menu. Ik ben er echt dol op! Zoete aardappelen, ook wel bataat genoemd, zijn gezond, geven langzaam energie af en zorgen er dus voor dat je bloedsuikerspiegel langzaam stijgt en stabiel blijft. Doordat de aardappelen een tijdje in de oven moeten, is dit een heerlijk gerecht voor het weekend. Eet er een salade bij, verse groenten, vis, kip, vlees of een vleesvervanger en je hebt een super lekkere, maar vooral gezonde maaltijd!
Lijstje
2 zoete aardappels
2 el olijfolie
Diverse kruiden naar smaak toevoegen: versgemalen peper, zeezout, chilipoeder, tijm en rozemarijn.
Aan de slag
1. Doe 2 el olijfolie in een schaaltje en voeg de kruiden toe.
2. Snijd de zoete aardappel in stukken van ongeveer 3 cm (hoe kleiner je de aardappelen snijdt, hoe eerder ze gaar zijn).
3. Voeg de aardappelen aan de kruidenolie toe en meng dit goed.
4. Giet de aardappelen in een ovenschaal en zet de schaal 45 minuten in de oven. Schep de aardappelen iedere 15 minuten even om, zodat ze niet aanbranden.