Zoete aardappelen uit de oven

Blog, Diner
Zoete aardappelen uit de oven

Vanavond staan deze heerlijke zoete aardappelen uit de oven op het menu. Ik ben er echt dol op! Zoete aardappelen, ook wel bataat genoemd, zijn gezond, geven langzaam energie af en zorgen er dus voor dat je bloedsuikerspiegel langzaam stijgt en stabiel blijft. Doordat de aardappelen een tijdje in de oven moeten, is dit een heerlijk gerecht voor het weekend. Eet er een salade bij, verse groenten, vis, kip, vlees of een vleesvervanger en je hebt een super lekkere, maar vooral gezonde maaltijd!

Lijstje
2 zoete aardappels
2 el olijfolie
Diverse kruiden naar smaak toevoegen: versgemalen peper, zeezout, chilipoeder, tijm en rozemarijn.

Aan de slag
1. Doe 2 el olijfolie in een schaaltje en voeg de kruiden toe.
2. Snijd de zoete aardappel in stukken van ongeveer 3 cm (hoe kleiner je de aardappelen snijdt, hoe eerder ze gaar zijn).
3. Voeg de aardappelen aan de kruidenolie toe en meng dit goed.
4. Giet de aardappelen in een ovenschaal en zet de schaal 45 minuten in de oven. Schep de aardappelen iedere 15 minuten even om, zodat ze niet aanbranden.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

7 − 6 =

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!