Zo maak je zelf een Mexicaanse kruidenmix zonder zout!

Blog, Diner

Ik ben dol op Mexicaans eten en iedere week staat er wel een wrap, tortilla of burrito met veel groenten bij ons op het menu. Kant-en-klare zakjes kruidenmix bevatten veel zout, suiker en andere niets toevoegende ingrediënten. Eerst gebruikte ik zelf vaak een half zakje, perfect voor voldoende smaak, maar nu met twee kleine kids let ik er extra op dat we niet te zout eten. Moses is op dit moment ruim 15 maanden en eet eigenlijk alles wel mee, maar dan is het gebruik van zo’n zakje vaak veel te zout. Nu maak ik dus eens per maand zelf een Mexicaanse kruidenmix zonder zout en deze is eigenlijk nog veel lekkerder dan dat je een kant-en-klaar zakje in de supermarkt koopt. Daarnaast is het super snel gemaakt en uiteindelijk ben je goedkoper uit als je toch al een voorraad gedroogde kruiden in huis hebt. Echt een aanrader dus…Hieronder vind je het recept!

Lijstje (voor +/- 4-6 maaltijden) 
2 el paprikapoeder
2 el gerookte paprikapoeder
4 el gedroogde oregano
2 el komijnpoeder (Djinten)
2 el knoflookpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl cayennepeper

Aan de slag!
Meng alle kruiden goed door elkaar!

TIP! Bewaar de kruidenmix in een luchtdicht potje op een donkere, droge en koele plek. Zo kun je er iedere keer een paar eetlepels uithalen voor gebruik.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

1 reactie. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!