Zo gezond is kokoswater…

Artikelen voeding

Je hebt twee soorten kokosnoot, de groene, jonge kokosnoot met een gladde barst en de volgroeide bruine kokosnootJonge kokosnoot Healthinessmet een harige barst.


 


Kokoswater is het water uit de jonge, groene kokosnoot en dit heeft een beetje een nootachtige smaak. Vers kokoswater, wat je direct uit de kokosnoot drinkt, is het  gezondst, want dit is nog niet gepasteuriseerd en hierdoor blijven bepaalde gezonde enzymen intact. Mocht je geen toko in de buurt hebben en dus niet over verse groene kokosnoten beschikken, no worry, want gelukkig vind je tegenwoordig overal kokoswater in pakjes en flesjes. Dit water is dan natuurlijk niet meer helemaal vers, maar een prima optie en ook nog eens harstikke healthy.


 


Ik gebruik regelmatig kokoswater in smoothies (hmm, heerlijk met ananas, banaan en spinazie). Kokoswater hydrateert je lichaam supergoed, veel beter dan ‘gewoon’ water en daarom wordt het ook vaak gebruikt als sportdrankje. Het water zorgt daarnaast ook voor sneller herstel na een training, maar eigenlijk kun je het op ieder moment van de dag drinken. Het is alleen wel aan te raden om de neutrale variant te kiezen, want aan kokosnootwater met een smaakje wordt vaak veel suiker toegevoegd.Groene kokosnoot Healthiness Online


 


Wist je dat kokoswater een natuurlijk antioxidant is? Antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen in het lichaam, dus zeg maar ‘hallo’ tegen een mooie huid. Daarnaast zit  kokoswater bomvol vitamines (B en C), mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en fosfor en houdt de bloedsuikerspiegel stabiel. Kalium is belangrijk voor de werking van je spieren, het zenuwstelsel en de hersenen. Een heel healthy drankje en nog lekker ook!


Wat vind jij van kokoswater? Laat hieronder een berichtje achter!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!