Avocado is niet alleen heerlijk om te eten, maar ook nog eens heel gezond…
Avocado is geen groente, maar een vrucht en komt oorspronkelijk uit Mexico. Het woord avocado stamt af van ‘abocado’; dit betekent in het Spaans ‘boter uit het bos’. En die naam is niet zo gek, want avocado bevat maar liefst 30 gram gezonde vetten en past hierdoor heel goed in een gezond voedingspatroon. De vetten in de avocado bestaan uit enkelvoudig onverzadigde vetten (oliezuur) en omega-3 vetten, die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en de kans op diabetes verminderen door de gunstige invloed op de insulineproductie in het bloed. Maar dat is nog niet alles…Daarnaast zit deze vrucht ook nog eens boordevol vezels; ruim 10 gram per vrucht, vitaminen (A, B1, B2, B6, C en E) en mineralen (o.a. kalium en ijzer). Het mineralen gehalte is zelfs drie keer zo hoog dan in andere vruchten.
Avocado is boterzacht en heeft een volromige, nootachtige smaak. Ik gebruik avocado regelmatig in salades, als tussendoortje, in smoothies en toetjes en zo af en toe op een rijstwafel, cracker of een snee zuurdesembrood. Je kunt er dus alle kanten mee op. Eigenlijk mag deze healthy vrucht vanaf vandaag niet meer ontbreken in jouw voedingspatroon!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.