ZO BEN JE SNEL VAN EEN OPGEBLAZEN BUIK AF!

Artikelen voeding, Blog

Veel mensen hebben regelmatig last van een opgezette buik of een opgeblazen gevoel. Lastig, want waar komt het precies vandaan? Voeding is veelal de oorzaak, maar ook stress kan een boosdoener zijn. Het is dus belangrijk om eerst te kijken waar het probleem precies vandaan komt, want dan kun je gerichter kijken voor een oplossing. Doordat we een uitgebreide intake afnemen, kunnen we vaak al gelijk zien waar het probleem zit en een passend advies op maat maken. Weg opgeblazen gevoel :-)! Maar je kunt nu ook al gelijk aan de slag met onderstaande tips, want die kunnen ook al veel verlichting geven…

Voedselcombinaties
Sommige combinaties zoals: aardappelen, vlees en groente zijn lastig verteerbaar en vallen dan ook zwaar op de maag. Kies liever voor een combinatie van koolhydraten zoals, aardappelen, rijst of pasta met groenten of voor groenten met eiwitten zoals, vlees, vis of vleesvervangers. Deze combinaties zijn namelijk beter verteerbaar. Groenten zoals courgette en komkommer bevatten veel vocht, hierdoor kunnen ze helpen het vastzittend vocht in je darmen weg te spoelen. Salades met deze groenten werken dan ook goed tegen een opgeblazen buik.

Hydrateer jezelf, maar wel op de goede manier
Koolzuurhoudende dranken zorgen voor gasvorming in de darmen en dat zorgt voor een opgeblazen gevoel. Vermijd daarom zoveel mogelijk frisdrank. Daarentegen is munt een kruid dat kan helpen bij het kalmeren van je darmen. Regelmatig muntthee drinken is daarom zeker een aanrader! Tenslotte is water het middel voor een heleboel problemen. Dus zorg ervoor dat je voldoende water drinkt (minimaal 2 liter per dag).

Goed kauwen
Te snel eten zorgt voor een verminderde spijsvertering en het inademen van teveel lucht, wat kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Als je goed kauwt op je eten wordt het eten goed vermengd met speeksel, waardoor je minder lucht doorslikt. Het advies is daarom om minimaal dertig keer op een hap te kauwen. Ja, probeer dat maar eens 😉 En nog een bijkomend voordeel is, dat je door beter te kauwen meer kunt genieten van je maaltijd!

Zwavelrijke producten
Hormonen zijn ook vaak de oorzaak van het vasthouden van vocht. Door je lever te stimuleren wordt het metabolisme verhoogd en zullen hormonen sneller worden ontgift. Prei, knoflook en uien zijn rijk aan zwavel, hierdoor wordt de lever gestimuleerd en het ontgiftingsproces versnelt.

Pas op wat je eet
Zout en suiker trekken het water uit de cellen die het vocht juist zo hard nodig hebben. Dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Bewerkt- of voorverpakt voedsel zitten vol met zout en geraffineerde suikers. Dus let goed op met wat je eet en probeer voedsel verpakt in blik, pakjes of kant- en-klaar maaltijden zoveel mogelijk te vermijden.

Wil je graag een voedingsadvies op maat? Of precies weten waar bij jou de klachten vandaan komen? Neem dan contact op via het contactformulier of stuur een appje naar: 06-22288238.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!