Zelf vegan eiwitrepen maken!

Blog, Healthy baking

Na het sporten (binnen een uur) even snel een eiwitreep eten is makkelijk en je voorziet je lichaam gelijk weer van de benodigde voedingstoffen voor een goed herstel. Maar kant-en-klare eiwitrepen zijn vaak niet goedkoop, dus ben ik aan de slag gegaan om zelf eiwitrepen te maken. Helemaal niet moeilijk en zo gepiept. Na een paar pogingen, was dit echt het lekkerste recept. Ga je snel aan de slag?

Lijstje (voor 12 repen)
150 gram rauwe amandelen
140 gram havermout
125 gram plantaardig eiwitpoeder (bijv. van Orange fit) + 100 ml water(of magere kwark, maar dan is de reep niet meer vegan)
90 ml ahornsiroop (of ander natuurlijk zoetmiddel)
1 tl vanille-essence of vanillepoeder (geen vanillesuiker)
50 gram pure chocolade (minimaal 85%)
1 (afgestreken) tl kaneel
Snufje zeezout 

Aan de slag!
1. Bekleed een vierkante bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.
2. Pak 30 gram amandelen, hak ze fijn en zet ze apart. Deze zijn voor de topping.
3. Doe de overige amandelen met het zeezout in een keukenmachine en maal deze fijn totdat er een vrij egale pasta ontstaat.
4. Voeg de havermout, eiwitpoeder, kaneel, ahornsiroop en vanille-essence of -poeder toe en meng tot er een egale massa ontstaat.
5. Giet het beslag in de bakvorm, strijk het plat, en verdeel de stukjes amandelen erover.
6. Smelt de chocolade au-bain-marie en maak met zigzaggende bewegingen lijntjes chocolade over het beslag.
7. Zet de bakvorm minimaal 1 uur in de diepvries voordat je deze aansnijdt.
8. Snijd het vierkant in 12 gelijke repen. 

Voedingswaarde per reep
Calorieën: 207 kcal
Vet: 9 gram
Eiwitten: 14,5 gram
Koolhydraten: 16,5 gram
Vezels: 2 gram 

Laat je hieronder weten of de repen gelukt zijn en of het gesmaakt heeft?

 

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

11 − 2 =

Menu