#Work hard, thee hard

Artikelen voeding

Mijn dag begint met thee, eindigt met thee en dan drink ik tussendoor, naast water, eigenlijk ook alleen maar thee. Thee is lekker, healthy en bevat, als je er geen suiker aan toevoegt, 0 calorieën. Deze gezonde, en vooral warme, drank is heerlijk tijdens de koude wintermaanden.


 


Alle theesoorten zijn afkomstig van de theeplant ‘Camellia sinensis’. Het verschil tussen de soorten thee zit in het Work hard, thee hard Healthiness Onlineverwerkingsproces. Groene thee wordt geplukt als de bladeren nog jong zijn en daarna wordt het direct gestoomd en langzaam gedroogd. Bij witte thee worden de knoppen, binnen de eerste 48 uur dat ze zijn gevormd, geplukt en daarna in de zon gedroogd. Zwarte thee wordt geoxideerd. De thee heeft hierdoor een sterkere smaak en bevat dan ook meer cafeïne dan de andere twee soorten.  Daarnaast bevat zwarte thee minder antioxidanten dan groene- of witte thee.


 


Gezond

Thee drinken (minimaal 2 kopjes per dag) heeft positieve effecten voor je gezondheid:


  • Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten
  • Het lijkt er op dat regelmatig thee drinken het kankerrisico vermindert.
  • De kans op diabetes type II wordt verkleind.

 


Groene thee

Groene thee heeft een vochtafdrijvende- en reinigende werking en heeft een positieve invloed op de stofwisseling, wat het afslanken kan ondersteunen. Ook bevat het een krachtig antioxidant ‘catechine’, vitaminen en mineralen zoals calcium, magnesium, fluoride en ijzer. Groene thee wordt gestoomd i.p.v. gefermenteerd.


 


Rooibosthee

Rooibosthee is eigenlijk geen echte thee, want het wordt niet gemaakt van de theeplant, maar van de Aspalathus Linearis plant. Het bevat in tegenstelling tot ‘gewone thee’ geen cafeïne (of theïne). Er zitten wel antioxidanten (zoals vitamine C), calcium en ijzer in. Rooibosthee kan helpen tegen verschillende kwalen, zoals hooikoorts, astma, allergieën, maagklachten, acne en eczeem.


 


Kruidenthee

Ook kruidenthee is geen echte thee, want er wordt geen gebruik gemaakt van de bladeren van de theeplant, maar van bloemen, kruiden en specerijen. Je kunt dan denken aan o.a.: venkelthee, brandnetelthee, kamillethee, pepermuntthee. Sommige kruiden hebben een heilzame werking, andere worden puur voor de smaak gedronken.


 


Er zijn zoveel verschillende soorten thee, dus probeer lekker met smaken te variëren, dan verveelt het nooit. Thee past uitstekend in een gezond voedingspatroon, dus vervang een glas frisdrank eens voor een lekkere warme kop thee!


 

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!