Bakken is echt een hobby van mij geworden. Eigenlijk vind ik bakken nog leuker dan koken, maar ik vind het nog leuker om dingen te maken die gezond en lekker zijn. Er is echt zoveel mogelijk! Ik maak de lekkerste brownies, cakes, koekjes, mueslirepen en taarten. Allemaal met ‘pure’ ingrediënten en zoveel mogelijk zonder geraffineerde suiker en zuivel. Ook raw recepten zijn mijn favoriet. Geen gebak in de oven, maar ingrediënten mengen en klaar, super easy.
Je gebruikt eigenlijk altijd wel dezelfde ingrediënten voor healthy baking of raw recepten. Super handig, want als je dat in huis hebt en je krijgt ineens zin in iets zoets, kun je gelijk aan de slag. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van de ingrediënten die ik eigenlijk altijd in huis heb, zodat ik meteen de keuken in kan duiken…
- Honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, rijststroop
- Dadels en rozijnen
- Havermout
- Amandelmeel
- Speltmeel
- boekweitmeel
- Ongezouten ongebrande noten (walnoten, amandelen, cashewnoten, etc.)
- Ingevroren fruit
- (Rauwe) cacaopoeder
- (Wijnsteen)bakpoeder
- Eieren
- Amandelmelk, rijstmelk, kokosmelk en rijstroom
- Pitten en zaden (pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad)
- Superfoods: chia zaden, gepelde hennepzaden, goji bessen, witte moerbeien
- Kokosolie
- Kokosrasp
- Vanillestokjes, kaneel, koek- en speculaaskruiden, zeezout
Het lijkt misschien veel, maar je kunt met de meeste ingrediënten wel een tijdje vooruit, dus je hoeft niet na iedere keer bakken weer nieuwe te kopen. De meeste ingrediënten kun je gewoon bij de supermarkt, op de markt of toko kopen. Rijststroop, boekweitmeel en wijnsteenbakpoeder zijn in ieder geval verkrijgbaar bij de natuurwinkel.
Krijg je ineens super veel zin om aan de slag te gaan? Dan heb ik hier een paar top recepten voor je:
Succes en geniet (met mate) van al dat lekkers ;-)!