Wat is het verschil tussen ‘Cottage cheese’ en ‘Hüttenkäse’?

Artikelen voeding, Blog

Helemaal niks! Hüttenkäse is een cottage cheese, maar het is precies hetzelfde product. Er is alleen een verschil in prijs en dat is dan wel weer fijn om te weten.

Cottage cheese is lekker op een boterham, cracker of rijstwafel met bijv. Avocado, plakjes tomaat, kiemgroenten of komkommer. Maar ook lekker als dip voor rauwkost met bijv. Pesto of een snufje paprikapoeder of kerriepoeder. Zin in eiwitrijke pannenkoeken? Gebruik dan cottage cheese als basis.

In de weekschema’s gebruik ik regelmatig Hüttenkäse/cottage cheese, want het is eiwitrijk, bevat weinig vet en het is een koolhydraatarm product. Het houd je bloedsuikerspiegel stabiel en door de eiwitten blijf je langer verzadigd en heb je minder last van ‘snaaibuien’.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!