Verwenontbijtje: havermout pancakes

Ontbijt

Het is bijna weekend, dus tijd om lekker uitgebreid te ontbijten met deze heerlijke havermout pancakes! In het weekend heb je vaak meer tijd voor een ontbijtje en dan zijn deze pancakes ideaal, want ze zijn voedzaam en makkelijk om te maken. Geniet van je weekend!

Lijstje (6 pannenkoeken)
50 gram havermout (hier maak je meel van -> zie aan de slag punt 1)
1 banaan
1 ei
1 tl wijnsteenbakpoeder
1-2 handjes geweekte rozijnen
3 el rijstmelk
1 el honing
1 tl kaneel
Snufje zout
Kokosolie (om in te bakken)
Agavesiroop of ahornsiroop

Aan de slag!
1. Doe de havermout in een keukenmachine en vermaal dit tot meel.
2. Voeg de banaan, ei, wijnsteenbakpoeder, honing, kaneel en zout toe en mix alles.
3. Voeg de rijstmelk toe en mix nog even. Het beslag wordt dikker, dan normaal pannenkoekenbeslag, want het wordt ‘drie in de pan’.
4. Voeg, als laatste, de rozijnen toe en roer deze door het beslag.
5. Doe de kokosolie in de pan, schep 3 lepels (voor elke pannenkoek 1) beslag in de pan, zodat er drie mooie rondjes ontstaan. Zet het vuur iets lager en draai de pannenkoek pas om als er aan de bovenkant belletjes ontstaan. Maak op deze manier al het beslag op. Leg de pannenkoeken op een bordje, giet er voorzichtig agavesiroop over en enjoy!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

zeven + twaalf =

Menu