In het weekend heb ik altijd meer tijd om te koken en ben ik over het algemeen ook iets creatiever in de keuken. Nu ben ik ook dol op curry’s, dus dit staat regelmatig op het menu. In de supermarkt kun je tal van kant en klare currypasta’s kopen, maar je kunt het ook echt heel eenvoudig zelf maken (wist ik eerst ook niet). Het voordeel is dan dat je precies weet wat erin gaat en je kunt hem zo pittig maken als jezelf wilt. Deze currypasta heb je binnen 15 minuten klaar. Het is wel handig als je een keukenmachine hebt, want anders ben je iets langer bezig om alles in een vijzel te malen. Als je de currypasta gemaakt hebt, zet je binnen no-time een heerlijke Thaise curry op tafel. De pasta is in de koelkast wel 2 weken houdbaar of je kunt extra maken en dit invriezen, super makkelijk!
Onderstaand recept is voor 4 personen:
Lijstje
2 stengels citroengras
4 lente-uitjes
4 kaffir limoenblaadjes
3 cm verse gember
4 tenen knoflook
3 groene Spaanse pepers
1 tl korianderzaad
1 tl komijn
1 bos verse koriander
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
Aan de slag
- Snijd de uiteinden van het citroengras, haal de buitenste stugge blaadjes eraf en snijd dit in stukken.
- Snijd vervolgens de uiteinden van de lente-ui af en hak deze in stukken.
- Halveer de groene pepers en schraap de zaadjes eruit.
- Schil de gember, pel de knoflook en hak beide in grove stukken.
- Doe daarna alle ingrediënten uit het lijstje, behalve de sojasaus en de vissaus!, in de keukenmachine en pureer dit. Giet tijdens het malen de soja- en vissaus erbij en maal alles tot een gladde pasta.
En dan is je currypasta klaar en wil je er natuurlijk een heerlijke Thaise curry van maken…
Lijstje
300 gram kipfilet of tofu
400 gram Thaise roerbakgroenten
Jouw heerlijke zelfgemaakte currypasta
300 ml kokosmelk
100 ml water
200 gram zilvervliesrijst
1 el kokosolie
Aan de slag
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kipfilet of de tofu in blokjes.
- Doe 1 el kokosolie in een wok en bak hierin de kip of tofu gaar.
- Voeg daarna de roerbakgroenten toe en roerbak dit 4 minuten op hoog vuur mee.
- Zet het vuur iets lager, voeg de currypasta, de kokosmelk en het water toe en roer alles goed doorelkaar.
- Laat de saus een 10 minuten sudderen op laag vuur.
Oké, dan is het nu tijd om heerlijke te smullen van jouw zelfgemaakte Thaise curry…Eet smakelijk!!