Verse groene currypasta maken

Diner

In het weekend heb ik altijd meer tijd om te koken en ben ik over het algemeen ook iets creatiever in de keuken. Nu ben ik ook dol op curry’s, dus dit staat regelmatig op het menu. In de supermarkt kun je tal van kant en klare currypasta’s kopen, maar je kunt het ook echt heel eenvoudig zelf maken (wist ik eerst ook niet). Het voordeel is dan dat je precies weet wat erin gaat en je kunt hem zo pittig maken als jezelf wilt. Deze currypasta heb je binnen 15 minuten klaar. Het is wel handig als je een keukenmachine hebt, want anders ben je iets langer bezig om alles in een vijzel te malen. Als je de currypasta gemaakt hebt, zet je binnen no-time een heerlijke Thaise curry op tafel. De pasta is in de koelkast wel 2 weken houdbaar of je kunt extra maken en dit invriezen, super makkelijk!


 


Onderstaand recept is voor 4 personen:


 


LijstjeZelf groene currypasta maken Healthiness Online


2 stengels citroengras


4 lente-uitjes


4 kaffir limoenblaadjes


3 cm verse gember


4 tenen knoflook


3 groene Spaanse pepers


1 tl korianderzaad


1 tl komijn


1 bos verse koriander


3 eetlepels sojasaus


1 eetlepel vissaus


 


Aan de slag


  1. Snijd de uiteinden van het citroengras, haal de buitenste stugge blaadjes eraf en snijd dit in stukken.  
  2. Snijd vervolgens de uiteinden van de lente-ui af en hak deze in stukken.
  3. Halveer de groene pepers en schraap de zaadjes eruit.
  4. Schil de gember, pel de knoflook en hak beide in grove stukken.
  5. Doe daarna alle ingrediënten uit het lijstje, behalve de sojasaus en de vissaus!, in de keukenmachine en pureer dit. Giet tijdens het malen de soja- en vissaus erbij en maal alles tot een gladde pasta.

 


En dan is je currypasta klaar en wil je er natuurlijk een heerlijke Thaise curry van maken…


 


Lijstje


300 gram kipfilet of tofu


400 gram Thaise roerbakgroenten


Jouw heerlijke zelfgemaakte currypasta


300 ml kokosmelk


100 ml water


200 gram zilvervliesrijst


1 el kokosolie


 


Aan de slag


  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet of de tofu in blokjes.
  3. Doe 1 el kokosolie in een wok en bak hierin de kip of tofu gaar.
  4. Voeg daarna de roerbakgroenten toe en roerbak dit 4 minuten op hoog vuur mee.
  5. Zet het vuur iets lager, voeg de currypasta, de kokosmelk en het water toe en roer alles goed doorelkaar.
  6. Laat de saus een 10 minuten sudderen op laag vuur.

 


Oké, dan is het nu tijd om heerlijke te smullen van jouw zelfgemaakte Thaise curry…Eet smakelijk!!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

3 + 8 =

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!