Een heerlijke gezonde maaltijd die je binnen no-time op tafel hebt staan en boordevol groenten zit!
Lijstje (voor 2 personen)
2 el groene currypasta/boemboe
200 gram witvis naar keuze (pangasiusfilet, koolvis, kabeljauw, etc.)
150 gram zilvervliesrijst
400 gram Oosterse wokgroente
100 gram taugé
100 ml kokosmelk
Sap van ½ limoen
1 el vissaus
Basilicumblaadjes
Aan de slag!
1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm.
2. Snijd de vis in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en bestrooi met een klein beetje zeezout.
3. Verhit een scheutje olie in een wokpan en voeg de currypasta toe. Roer dit even goed los.
4. Voeg de vis toe en laat dit een minuut meebakken. Voeg vervolgens ook de wokgroente toe en laat dit ongeveer 4 minuten meebakken.
5. Voeg nu de vissaus, kokosmelk en limoensap toe en laat een paar minuten op laag vuur pruttelen tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
6. Voeg net voor het opdienen de taugé en eventueel basilicumblaadjes toe. Serveer de curry met de rijst.
Voedingswaarde
518 kcal
28,4 g eiwit
63,5 g koolhydraten
15,8 g vet
9,6 g vezels