Verrukkelijke chocomuffins (suikervrij, glutenvrij en zuivelvrij)

Soms heb je gewoon heel veel zin in chocolade (of je hebt bananen over zoals ik), maar wil je toch nog een beetje gezond genieten. Nou, dat kan, want deze heerlijke chocolademuffins zijn helemaal natuurlijk gezoet met banaan en dadels en er komt niet eens een natuurlijk zoetmiddel zoals bijvoorbeeld agavesiroop, honing of ahornsiroop aan te pas. En ik heb amandelmeel gebruikt, dus deze heerlijke muffins zijn ook nog eens tarwevrij en glutenvrij. Geen reden dus om niet heel snel de keuken in te duiken, toch?

Lijstje
150 gram amandelmeel
2 rijpe bananen
4 medjool dadels
2 (biologische) eieren
100 ml rijstmelk (of andere zuivelvervanger zoals ongezoete amandelmelk, havermelk of sojamelk)
3 el rauwe cacaopoeder
2 tl wijnsteenbakpoeder
3 el gesmolten kokosolie
50 gram pure chocolade (minimaal 85%)
Snufje zeezout of himalayazout

Benodigdheden: Keukenmachine, (siliconen) muffinvormpjes

Aan de slag!
1. Zet de oven aan op 180 graden.
2. Doe de bananen, dadels en eieren in de keukenmachine en pureer dit tot een glad mengsel.
3. Roer vervolgens de amandelmeel, cacaopoeder, wijnsteenbakpoeder, zout en kokosolie door het mengsel. Voeg als laatste de rijstmelk toe en roer alles nog even goed door.
4. Giet het beslag in de (siliconen) muffinvormpjess en veel de chocolade erover. Ik drukte kleine stukjes in het beslag.
5. Zet de muffins voor 30 minuten in de oven. Je kunt met een satéprikker checken of de muffins gaar zijn als deze er droog uitkomt.

Het genieten kan beginnen…eet smakelijk!

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

vijf + 14 =

Menu