Van havermout naar havermeel in 30 seconden!

Healthy baking

Havermeel is niet altijd makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt, terwijl de meeste mensen wel gewoon havermout in huis hebben. Ideaal als je witmeel wilt vervangen voor een gezondere en glutenvrije (kijk eerst altijd even op de verpakking of de havermout écht glutenvrij is) variant. Ik bak er koekjes mee, muffins en pannenkoeken. Havermout is relatief goedkoop in vergelijking met andere glutenvrije melen zoals quinoameel, kastanjemeel, amandelmeel of Van havermout naar havermoutmeel Healthinessboekweitmeel. Je kunt daarom heel makkelijk zelf havermeel maken in 30 seconden. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer, koffiemaler of keukenmachine. 


 


Lijstje


Zoveel havermout als aangegeven staat in het recept. Je kunt ook meer maken en in een goed afgesloten bakje maximaal nog een maand bewaren. Dan heb je alvast een voorraadje. 


 


Aan de slag!


Doe de havermout in de keukenmachine en blender dit 30 seconden. Havermeel is een feit!


 


Tips!


1. Haver is van nature glutenvrij, alleen kan het voorkomen (meestal bij havermout in de supermarkt) dat de havermout in aanraking is gekomen met andere niet-glutenvrije granen en hierdoor dus verontreinigd is. Heb je een glutenallergie? Kijk dan altijd even op de verpakking of het ook daadwerkelijk glutenvrij is. 


 


2. Je kunt havermeel ook heel goed vervangen voor paneermeel. Een stuk gezonder en voedzamer!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!