Tips voor een happy life – Deel 2!

Artikelen voeding

In deel 1 van ‘Tips voor een happy life’ heb je al een aantal tips kunnen lezen om met een paar kleine aanpassingen jouw leven veel leuker, beter en gezonder te maken. In dit artikel, deel 2, heb ik nog meer happy lifestyle tips…


 


Lifestyle tips


 


– Probeer bepaalde dingen te laten gaan. Heb je een foutje gemaakt? Niks aan de hand, dat kan de beste overkomen. Je kunt het nu niet meer terugdraaien, dus blijf er niet te lang over piekeren. Pak de draad weer op en ga lekker verder. 


 


– Besteed geen aandacht (of in ieder geval zo min mogelijk) aan dingen die je geen energie geven. Dit kunnen bijv. vrienden/vriendinnen zijn waar je geen energie van krijgt of die zelfs energie van jou afnemen. Als zij alleen maar klagen, zeuren of commentaar op jou hebben, vraag je dan af of het wel zulke goede vrienden/vriendinnen zijn…Happy lifestyle tips Healthiness


 


– Ga lekker naar buiten, ook als het minder weer is. Door de zuurstof krijg je nieuwe energie en je zal merken dat je beter in je vel gaat zitten. Ga bijvoorbeeld na het avondeten een halfuur wandelen of pak de fiets als je boodschappen gaat doen. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, als je maar even lekker buiten bent.


 


– Kijk eens om je heen wat je allemaal hebt in je leven en focus je niet teveel op de dingen die je wilt hebben. Dat betekent niet dat het slecht is om dromen of bepaalde doelen te hebben, dat is juist goed.


Mocht je bepaalde dromen of doelen hebben, kun je deze heel goed visualiseren. Dit kun je bijvoorbeeld iedere ochtend doen als je opstaat of ’s avonds voor het slapen gaan. Ook kan het helpen om je doelen, zo specifiek mogelijk, op te schrijven. Hang het papier met jouw doelen ergens op waar je het vaak tegenkomt; dit kan de koelkast zijn of op een deur. Je gaat dan eerder aan je doelen werken, omdat het op papier staat.


 


– Onderhoud de vriendschappen die je hebt, dus niet alleen via social media. Vrienden/vriendinnen kunnen je inspireren en weer nieuwe energie geven, maar het is (in de meeste gevallen) ook gewoon gezellig!


 


Hebben jullie nog leuke tips? Laat het weten via Facebook of Twitter!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!