Tips voor een gelukkig leven – deel 1!

Artikelen voeding, Blog

Vaak kun je met een paar kleine aanpassingen jouw leefstijl al een stuk gezonder maken. Maar naast een gezonder leven, wil je natuurlijk ook een gelukkig leven leiden. Hieronder vind je tips voor een happy life. Ik pas deze ook zelf toe en ik merk dat als je positief in het leven staat, ook veel positiviteit terugkrijgt. Met een paar (kleine) veranderingen kun je jouw leven leuker en makkelijker maken en kun je meer genieten van kleine dingen. Tijd dus voor de volgende tips, want een gelukkig leven begint bij jezelf…

Lifestyle tips
– Sta iedere ochtend op met een glimlach, want dan begin je de dag meteen positief. Vergeet ook niet om overdag regelmatig te glimlachen (naar anderen). Als je positiviteit uitstraalt, krijg je dit, in welke vorm dan ook, weer terug.

– Bedenk iedere dag minstens 5 dingen waar je dankbaar voor bent; dit kun je ‘s ochtends doen als je wakker wordt of ‘s avonds voordat je gaat slapen. Door dankbaar te zijn, kun je juist van (kleine) dingen genieten.

– We hebben het tegenwoordig allemaal druk. Soms hebben we het zelfs zo druk dat we helemaal vergeten om even tijd voor onszelf te nemen of te ontspannen en dit is juist belangrijk. Ga in bad, naar de sauna, langs de schoonheidsspecialiste, of masseur of koop een tijdschrift en ga een avond lekker ontspannen op de bank zitten. Probeer iedere dag minstens 10 minuten te ontspannen; dit kan ook betekenen dat je even helemaal niets doet, maar gewoon 10 doodstille minuten voor jezelf. Eigenlijk mindfulness voor beginners!

Heb je al eens Bars behandeling geprobeerd? Dit is een heerlijke ontspannen behandeling…lekker een ontspan- en verwenmoment voor jou alleen!

– Probeer te leven in het hier en nu en zo min mogelijk bezig te zijn met het verleden of het heden. Wat geweest is, is geweest en wat nog komt, dat komt. Soms is het goed om de dingen op je af te laten komen en je hier niet al dagen van te voren druk over te maken. Je weet nooit hoe het loopt en vaak loopt het anders, dan dat jij in je hoofd had. Geniet van ieder moment en probeer bewust te leven. Vergeet niet…Genieten doe je nooit met mate!

– Vergelijk jezelf niet met anderen en maak je niet druk om wat anderen van je (zouden kunnen) denken. Doe wat jij wilt en onthoudt dat de meeste mensen echt niet met JOU bezig zijn en het veel te druk hebben met zichzelf.

– Hoe fijn is het als je weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven, gezondheid en geluk? Vanaf nu geen excuses meer of uitstelgedrag. Je neemt het heft in eigen handen en gaat gewoon lekker aan de slag met dingen die je steeds voor je uit hebt geschoven. Op naar een happy life…

Ik heb nog meer tips, dus ik heb besloten dat ik er twee artikelen van maak, want anders wordt het wel heel veel informatie in één keer. Dit is dus deel 1 en dan komt er binnenkort een artikel online met nog meer tips voor een happy life in deel 2!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching.

 

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!