Naast pepernoten, brokken speculaas en chocoladeletters, kunnen deze heerlijke speculaasmuffins absoluut niet ontbreken. Eigenlijk zijn ze het hele jaar door heerlijk 😉 Gelukkig kun je er verantwoord van snoepen, want deze muffins zijn vrij van geraffineerde suiker.
Lijstje (voor +/- 12 stuks)
180 gram speltbloem
60 gram gesmolten kokosolie
75 gram kokosbloesemsuiker
3 los geklopt eieren
1,5 tl wijnsteenbakpoeder
3 tl koek- en speculaaskruiden
Mocht je graag gevulde speculaasmuffins met amandelspijs willen? Dan vind je hier het recept voor een supersnelle en simpele homemade en suikervrije amandelspijs.
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de speltbloem met de kokosolie, kokosbloesemsuiker, ei, speculaaskruiden en wijnsteenbakpoeder tot een samenhangend mengsel.
3. Vul de muffinvormpjes met het mengsel. Vul ze maximaal 3/4. Als je de muffins nog vult met amandelspijs, kun je met je vinger een holletje maken in het beslag en daar een stukje amandelspijs in drukken.
4. Strooi als laatste wat amandelschaafsel over de muffins en bak de muffins in 15 minuten gaar en bruin.