Stoofpeertjes

Tussendoortjes

Stoofperen zijn een echte klassieker en horen helemaal bij de herfst. Momenteel zijn ze dan ook volop verkrijgbaar. De verrukkelijkste stoofperen maak je natuurlijk gewoon zelf, super easy! De peren (Gieser Wildeman) zijn van zichzelf al aardig zoet van smaak, maar om ze nog iets zoeter te maken, gebruik ik kokosbloesemsuiker; dit is de gezondste vorm van suiker, omdat: het ongeraffineerd is, het boordevol goede voedingsstoffen zit, het zeer laag scoort (30-35) op de glycemische index (GI). Kokosbloesemsuiker wordt dus langzaam in de bloedbaan opgenomen en geeft ons lang energie. De suiker heeft geen kokossmaak, dus ideaal om te gebruiken als vervanging van ‘gewone’ suiker en veel gezonder!


 


IngrediëntenStoofperen Healthiness online


1 kg stoofperen (bijv. Gieser Wildeman)


200 ml rode bessensap (zonder suiker)


2 el kokosbloesemsuiker


2 kaneelstokjes


1 vanillestokje


 


Bereidingswijze


1. Schil de peren, snijd ze door vieren en verwijder het klokhuis. Je kunt de peren nog kleiner snijden, maar dit hoeft niet.


2. Doe de peren in de pan, voeg de rode bessensap, kokosbloesemsuiker, de kaneelstokjes en het vanillestokje toe.


4. Laat de peren 60-75 minuten koken, totdat ze lekker zacht zijn.


 


Eet de peren warm of koud, als toetje of tussendoortje…het kan allemaal! 


 


Heb jij nog een gezond recept voor stoofpeertjes? Of lekkere suggesties? Laat dan hieronder een reactie achter!

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

twintig + 11 =

Menu