Ze liggen al een paar maanden in de supermarkt, maar nu de sint weer in het land is, vind ik het pas echt tijd voor kruidnoten! Deze heerlijke kruidnoten zijn ideaal als je graag snoept, maar liever geen suiker en/of zuivel gebruikt. Ze zijn super easy om te maken en ontzettend lekker. Als je ze zelf bakt, weet je precies wat erin gaat en je keuken (en huis) ruikt ook nog eens heerlijk…
Lijstje
150 gram speltmeel
50 gram amandelmeel
80 gram gesmolten kokosolie
75 gram kokosbloesemsuiker
1 el honing
3 tl speculaaskruiden
1 tl wijnsteenbakpoeder
6 el ongezoete amandelmelk
Snufje kaneelpoeder
Snufje zeezout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de droge ingrediënten in een kom (speltmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneelpoeder, wijnsteenbakpoeder en zeezout).
3. Meng in een andere kom de vloeibare ingrediënten (kokosolie, ongezoete amandelmelk en honing) en meng deze daarna door de droge ingrediënten.
4. Kneed alles goed door elkaar, zodat er een mooie bal ontstaat.
5. Leg bakpapier op de bakplaat.
6. Maak van de bal kleine knikkers, leg deze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
7. Bak de kruidnoten in 15-20 min in de oven. Let op! Houd ze goed in de gaten, want ze verkleuren soms erg snel (vooral de onderkant).
Variatietips!
– Wil je glutenvrije kruidnoten? Vervang het speltmeel dan door boekweitmeel.
– Vervang het amandelmelk door rijstemelk, havermelk of sojamelk (zonder suiker).
– Vervang het wijnsteenbakpoeder door bakpoeder.