Nu het weer wat kouder wordt, ben ik echt dol op warme soepen. Vaak maak ik ‘s avonds wat meer, zodat ik het de volgende dag als lunch kan eten. Nu kun je soep heel makkelijk in een thermosbeker meenemen en, als je die mogelijkheid tenminste hebt, op je werk opwarmen. Mocht je in het bezit zijn van een hele goede thermosbeker, dan mag je jezelf gelukkig prijzen, want dan hoef je je warme soepie helemaal niet meer op te warmen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot een half jaar geleden nog nooit knolselderij had gegeten, gewoonweg omdat ik niet zo goed wist wat je er allemaal mee kan maken. Nou, ik zal je vertellen, dat is een heleboel. Sinds ik aan het experimenteren ben geslagen, maak ik echt de lekkerste dingen met knolselderij. Ik blij, manlief blij en baby Marlon ook, want die vindt het echt heerlijk en smult gewoon met ons mee.
Deze heerlijke soep vult goed en de combinatie met de sinaasappel is echt heerlijk. Binnen een half uur heb je dit soepje gemaakt. Ik heb nog een beetje over en dat ga ik nu lekker opeten als lunch 🙂
Lijstje (voor 4 personen)
1 knolselderij (van ongeveer 1 kg)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl korianderpoeder
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 biologische groentebouillontabletten
200 ml rijstroom
2 sinaasappels
1 el kokosolie
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Aan de slag!
1. Snijd de knolselderij in kleine blokjes van ongeveer 2 cm dik. Snijd daarna ook de ui en knoflook fijn.
2. Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin 3 minuten de ui, knoflook, korianderpoeder en Italiaanse kruiden.
3. Voeg de stukjes knolselderij toe en bak dit nog even een paar minuten mee.
4. Voeg vervolgens 1 liter water en de bouillontabletten, doe de deksel op de pan en laat alles zachtjes 15 minuten koken.
5. Pers ondertussen 1 van de twee sinaasappels uit en houd het sap apart. Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliesjes.
6. Voeg na 15 minuten het sinaasappelsap, de kookroom en wat versgemalen zwarte peper toe.
7. Pureer de soep met een staafmixer en garneer deze daarna met de sinaasappelpartjes.
Tips!
Ik heb de groentebouillontabletten van Zonatura gebruikt. Je kunt i.p.v. rijstroom ook kookroom gebruiken.