Seizoenfruit: Kaki fruit

Smoothies

Wat je van ver haalt is niet alleen lekker, maar ook erg gezond!


Je hebt ze vast wel zien liggen: kaki fruit, ook wel sharonfruit genoemd. In Nederland nog niet zo’n bekende vrucht. Tot afgelopen weekend had ik deze vrucht ook nog nooit eerder gegeten, maar het is echt heerlijk. Tijdens de herfst- en wintermaanden is kaki fruit volop in Nederland verkrijgbaar, dus kun je er lekker van genieten.Kaki fruit Healthiness online


 


Kaki is gezond!


Kaki komt oorspronkelijk uit de buurt van China en groeit aan de subtropische ‘kakiboom’. Het lijkt op een oranje vleestomaat en de smaak is het beste te vergelijken met een abrikoos, mango of perzik. Er zijn verschillende kaki soorten verkrijgbaar zoals: Persimon, Sharon en Bouquet Persimon. Eigenlijk is Kaki alleen een verzamelnaam, net als appels en peren. Deze heerlijke exotische vrucht zit boordevol vitamine C, voedingsvezels en vitamine A.


 


De kaki is het lekkerst al hij goed rijp is, dus als de schil zacht aanvoelt en er glazig uitziet. Als je de kaki goed wast, kun je de vrucht met schil zo uit het vuistje eten, maar ik vind het lekkerder om de schil eraf te halen.


 


Hoe gebruik je kaki fruit?


  • Eet de vrucht als gezond tussendoortje
  • Maak er kleine stukjes van en gebruik het in een fruitsalade
  • Door de zoete smaak is het ook zeer geschikt voor desserts
  • Maak er, net als ik, een healthy kaki smoothie van.

In het midden van de vrucht zitten pitjes die, voor het gebruik, verwijderd moeten worden.


 


Haal deze exotische vrucht een keer in huis. Leuk en lekker voor de afwisseling en een heerlijk vitamine C bommetje tijdens de koude maanden!

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!