Soms wil je wel eens een ander tussendoortje dan een stuk fruit, handje ongezouten noten of een cracker met kaas. Misschien ben je aan het begin van deze maand wel begonnen met afvallen en ben je opzoek naar een verantwoord en lekker tussendoortje. Rijstwafels hebben wij altijd standaard in huis, want de kids zijn er ook dol op. We eten ze regelmatig als tussendoortje en beleggen ze dan met hummus, kaas, Hüttenkäse of pindakaas. Maar je kunt ze ook lekker stapelen en dan heb je een gezond gebakje 😉
Lijstje (voor 1 taartje)
2 rijstwafels (van zilvervliesrijst)
30 gram pindakaas (100% pinda’s)
Blauwe bessen en/of frambozen (vers of uit de diepvries)
1 tl kokosrasp
Aan de slag!
1. Besmeer de rijstwafels met de pindakaas.
2. Verdeel de blauwe bessen en/of frambozen erover. Gebruik je blauwe bessen en/of frambozen uit de diepvries? Ontdooi ze dan eerst.
3. Strooi de kokosrasp over het geheel.
4. Stapel de rijstwafels op of eet beide rijstwafels los op.
Variatietips!
– Vervang de 100% pindakaas door notenpasta.
– Heb je zin in een fris taartje? Je kunt dan de pindakaas vervangen door Hüttenkäse of Skyr.
– Vervang de kokosrasp door gebroken lijnzaad.
Mocht je dit heerlijke taartje gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!
Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan nu aan voor online coaching.