Recept zelfgemaakte hummus

Blog, Tussendoortjes
In de supermarkt heb je kant-en-klare hummus in verschillende smaken. Maar zelf een hummus maken, blijft toch echt het lekkerste en is heel easy om te maken. Hieronder deel ik mijn favoriete basis recept voor hummus. Heerlijk voor op een boterham, een rijstwafel of een cracker, maar ook heerlijk als dip bij de borrel. Je kunt aan dit basisrecept nog diverse ingrediënten toevoegen om verschillende variaties te maken zoals rode bieten, pompoen, kerriepoeder, zongedroogde tomaten, verse kruiden of pesto.

Lijstje (voor een grote kom)
300 gram voorgekookte kikkererwten
30 gram tahin
1 teentje knoflook
1/2 citroen
1 tl gemalen komijn
3 el extra vierge olijfolie
Cayennepeper
Zeezout en zwarte peper
Optioneel: verse koriander

Aan de slag! 
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef of vergiet.
2. Doe de tahin, de knoflook, 2 el olijfolie, de gemalen komijn, het sap van de halve citroen in een blender en blend circa 30 seconden.
3. Voeg de kikkererwten aan de blender toe en blend het geheel tot een glad mengsel.
4. Vind je de hummus te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
5. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en een snufje cayennepeper.
6. Roer nog 1 el olijfolie door de hummus.
7. Optioneel: hak wat verse koriander fijn en strooi over de hummus.

Mocht je deze zelfgemaakte hummus gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness of @healthinessonline vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes! 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Of wil je graag afvallen? Meld je dan hier aan voor online coaching

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

14 − vier =

Menu