Dit recept is echt al jaren één van onze favorieten! Niet alleen omdat het echt heel lekker is, maar ook omdat de kids er echt van smullen en tja, dan staat het gewoon vaker op het menu :-). Het werd dus hoogtijd dat ik dit lekkere recept met jullie ga delen. Het is ook echt ideaal om hier groenten in te verwerken die je nog over hebt zoals champignons, courgette of broccoli. Zo voorkom je weer voedselverspilling! Ga gauw aan de slag…
Lijstje (voor 2 personen)
300 gram kipshoarma
150 gram zilvervliesrijst
400 gram gesneden snijbonen
1 rode paprika
1 grote ui
1 teentje knoflook
75 gram rijstroom/sojaroom of crème fraiche
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
Zeezout en zwarte peper
1 el (kokos)olie
Aan de slag!
1. Bereid de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de gesneden snijbonen circa 10 minuten. Giet daarna af.
3. Snijd de paprika en ui in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
4. Verhit de (kokos)olie in een wokpan of hapjespan en roerbak in 3 minuten de ui, paprika en knoflook.
5. Voeg de kipshoarma toe en bak dit op hoog vuur in 4 minuten gaar.
6. Voeg als laatste de snijbonen toe en bak dit nog 4 minuten mee.
7. Schep de crème fraiche door het gerecht en breng op smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, zeezout en zwarte peper.
8. Verdeel het snijbonen-kipshoarmamengsel over de rijst.
Lekkere variatietips:
– Vervang de kipshoarma door vegetarische shoarma of tempeh.
– Vervang de zilvervliesrijst door quinoa.
– Vervang de snijbonen door sperziebonen of broccoli.
– Vervang de crème fraiche door kokosmelk.
Mocht je het gerecht gaan maken, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond (en of jouw kids ook hebben gesmuld) of te zien hoe het is geworden. Als je het op social media deelt, kun je in je berichtje #kokenmethealthiness vermelden, dan kan ik het vinden :-). Maar een reactie hieronder kan natuurlijk ook. Succes!