RECEPT – Ontbijtpannenkoek met rood fruit

Blog, Ontbijt

Nu het tijdelijk iedere dag als weekend voelt (oké, een heel klein beetje dan ;-)), kun je jezelf ook op een doordeweekse dag verwennen met deze heerlijke pannenkoek als ontbijt! Varieer met fruit en toppings en zo maak je er iedere keer een feestje van. De pannenkoek zit boordevol vezels en zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent. Veel werk? Nee hoor, binnen 15 minuten ligt deze gezonde ontbijtpannenkoek op je bord. Hier komt het recept…

Lijstje (voor 1 pannenkoek)
2 (biologische) eieren
2 el magere kwark, Skyr of Griekse yoghurt (2% vet)
1 banaan
50 gram frambozen*
50 gram blauwe bessen*
1 el gebroken lijnzaad
1 tl kokosrasp
1/2 tl kaneelpoeder
(Kokos)olie om in te bakken

Aan de slag!
1.     Prak de banaan in een kom met een vork tot puree.
2.     Voeg de eieren, het gebroken lijnzaad en het kaneelpoeder toe en kluts met een vork of garde tot een glad beslag.
3.     Verhit een theelepel (kokos)olie in een koekenpan of pannenkoekenpan en giet het beslag erin.
5.     Bak de pannenkoek om en om ongeveer 10 minuten op laag vuur, totdat deze goudbruin en gaar is.
6.     Leg de pannenkoek op een bord en schep de kwark er bovenop.
7.     Garneer met de frambozen, blauwe bessen, kokosrasp en een snufje kaneel.

* Je kunt vers fruit gebruiken of fruit uit de diepvries. Gebruik je diepvriesfruit? Ontdooi deze dan eerst even.

Lekkere variaties:
– Vervang de frambozen en/of blauwe bessen door aardbeien, rode bessen of bramen.
– Vervang de magere kwark door suikervrije kokosyoghurt (zuivelvrij).
– Gebruik als toppings: ongebrande en ongezouten noten, pompoenpitten, zonnebloempitten of hennepzaad.
– Voeg voor een compacter beslag nog een 1 el havermout toe.

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

12 − negen =

Menu