Ontbijttip: Pompoenpannenkoekjes

Blog, Ontbijt

Het is niet altijd makkelijk om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (minimaal 250 gram per dag) groenten te komen. Ook eten kids vaak liever het stukje vlees of aardappelen. In deze heerlijke pannenkoekjes zit de pompoen verstopt, dus niemand die dat in de gaten heeft. De pompoen maakt deze pannenkoekjes lekker zoet, dus ideaal voor een lekker zoet ontbijtje in het weekend!

Lijstje (voor 8 pannenkoekjes)
200 gram gekookte pompoen (hiervoor kun je ook pompoen uit de diepvries nemen)
125 gram speltmeel
2 eieren
100 ml rijstmelk (maar je kunt ook gewone melk gebruiken of een andere plantaardige variant)
1 tl wijnsteenbakpoeder
2 tl kaneel
1 grote hand rozijnen

Aan de slag!
1. Meng de speltmeel, eieren, rijstmelk, wijnsteenbakpoeder, kaneel en een flinke snuf zout tot een glad beslag.
2. Voeg daarna de pompoen toe en pureer deze met een staafmixer of blender door het beslag.
3. Voeg als laatste de rozijnen toe.
4. Verwarm wat roomboter of kokosolie in een koekenpan en bak de pompoenpannenkoekjes per kant gaar.

Heerlijk met wat ahornsiroop en evt. extra kaneel!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

19 − 9 =

Menu