Als het weer iets kouder wordt, krijg ik altijd zin in soep. Eerlijk gezegd ben ik nooit zo heel erg creatief, want het eindigt meestal in tomatensoep of groentesoep met lekker veel groenten erin, dat dan weer wel. Omdat het vorige week echt herfstweer was, dook ik de keuken in en, hoe is het mogelijk ;-), flanste ik deze heerlijke snelle paprikasoep met rode linzen in elkaar. Echt een verrukkelijk soepje, die nu hoog bij ons op de lijst staat en die we deze week gewoon weer gaan eten. De linzen in de soep zorgen voor meer body en dit maakt het een echte maaltijdsoep. Lekker tijdens de lunch, maar ook als avondeten kan dit heerlijke soepie prima.
Lijstje (voor 2-3 personen)
1 rode paprika
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
400 gram tomatenblokjes
200 gram (rode) linzen
2 (biologische) groentebouillontabletten
1 liter water
1/2 tl komijnpoeder
1 bosje koriander, gesneden
1 el olijfolie
Aan de slag!
1. Snijd de paprika, de ui en de knoflook fijn.
2. Rol het rode pepertje door je handen, zodat de zaadjes in het pepertje los komen. Snijd het pepertje door de helft, verwijder de pitjes en snijd deze in kleine stukjes.
3. Verwarm 1 el olijfolie in de soeppan en bak hierin de paprika, ui, knoflook en pepertje ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijnpoeder toe en roer dit goed door de groenten.
4. Voeg de linzen, tomatenblokjes, het water en de groentebouillontabletten toe en breng dit aan de kook. Roer de soep goed door.
5. Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken, voeg de verse koriander toe en pureer de soep daarna met een staafmixer of in de blender.
6. Voeg als laatste nog wat versgemalen zwarte peper toe en je kunt smullen!