Nog even op de valreep een heerlijke healthy tulband, want deze mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de kerst! Voor deze tulband hoef je geen keukenprinses te zijn, want je gooit de ingrediënten door elkaar, even goed roeren en hoppa de oven in. We houden tenslotte niet van stress tijdens de kerst 😉 De tulband bevat geen geraffineerde suiker, zuivel en als je de speltmeel vervangt voor boekweitmeel is hij ook nog eens glutenvrij.
Ingrediënten
150 gram amandelmeel
150 gram speltmeel
175 gram rozijnen
2 tl wijnsteen bakpoeder
½ tl zeezout
150 gram kokosolie
3 eetlepels agavesiroop
Vanille van 2 vanillestokjes
3 eieren, gesplitst
Benodigdheden
Tulbandvorm (siliconen)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Doe het amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, zeezout, kokosolie, agavesiroop (of ander zoetmiddel), eidooiers en vanille in een ruime kom. Roer alles goed door elkaar.
- Kluts in een andere kom de eiwitten tot deze bijna stijfgeslagen zijn.
- Spatel dit door het beslag heen en voeg de rozijnen toe.
- Mocht je geen siliconen tulbandvorm hebben, is het belangrijk dat je de vorm invet. Dit hoeft overigens niet met een siliconen variant. Schenk het beslag in de vorm.
- Bak de tulband in 50 minuten gaar.
Tips!
1. Voeg eventueel nog goji bessen toe om de tulband nog een tikkie gezonder te maken en het geeft een mooie rode kleur als je de cake aansnijdt.
2. Je kunt i.p.v. 150 gram kokosolie ook 100 ml rijstmelk nemen en 50 gram kokosolie.
3. Om de tulband glutenvrij te maken, kun je boekweitmeel gebruiken i.p.v. speltmeel.
Healthiness wenst iedereen hele fijne kerstdagen!!!