Mango’s, de gele en groene variant (wij kennen veelal de groene), heb je in Thailand in overvloed. Het is grappig, want de mango’s worden daar gepeld en zo uit het vuistje gegeten (zie foto). Nu kunnen wij ons dat niet zo goed voorstellen, want door de enorme pit is een mango nou niet bepaald een ‘fruitje’ die je even meeneemt om tussendoor te snacken, maar in Thailand wel! Daarnaast maken ze ook het heerlijke dessert ‘Mango sticky rice’ (zoete plakkerige rijst met mango); dit is een populair Thais dessert, maar je komt het ook op veel markten tegen als tussendoortje.
Gelukkig kunnen wij dit verrukkelijke Thaise toetje ook maken met dit heerlijke recept, dus ga snel aan de slag…
Ingrediënten
100 gram risottorijst
1 blikje kokosmelk (400 ml)
50 gram kokosbloesemsuiker
snufje zeezout
1 rijpe mango
Bereidingswijze
- Breng de kokosmelk met de kokosbloesemsuiker en het snufje zout aan de kook. Roer dit goed door.
- Voeg de risottorijst toe en roer dit goed door het kokosmelkmengsel.
- Zet de pan op een vlamverdeler op het vuur en zet het vuur heel laag. Laat de rijst ongeveer 30 minuten zacht koken, totdat het lekker plakkerig is. Let op dat de rijst niet aanbrandt, dus blijf in de buurt en roer af en toe even in de pan.
- Snijd ondertussen de mango in plakjes.
- De rijst is goed als deze gaar is (even proeven) en als bijna alle kokosmelk is opgenomen.
- Verdeel de rijst over de bordjes en leg de mango plakjes erop of ernaast.
Enjoy!!