Zelf crackers maken is leuk, easy en je weet precies wat erin gaat (en wat niet ;-)). Je kunt ze hierdoor voedzamer maken dan de crackers die je in de supermarkt koopt. Ik eet deze heerlijke crackers regelmatig als lunch met hummus, notenpasta of avocado…
Lijstje
120 gram boekweitmeel
50 gram speltmeel
2 el pompoenpitten
2 el zonnebloempitten
2 el sesamzaad
1 el maanzaad
2 el gebroken lijnzaad
1 tl wijnsteenbakpoeder
60 ml zonnebloemolie
Snufje zeezout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 165 °C. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Voeg 150 ml water toe en roer dit door het deeg, zodat het een beetje plakkerig wordt.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaat en rol het deeg met een deegroller gelijkmatig uit.
3. Snijd het deeg met een mes in vierkante of rechthoekige plakken.
4. Bak de crackers ca. 45 min. in de oven, maar houdt ze goed in de gaten, zodat de randen niet verbranden.