I love avocado. Ik gebruik het in salades, als tussendoortje, maar ook op de boterham. Als ik brood eet, en dat is niet heel vaak, dan eet ik eigenlijk altijd (ongesneden) zuurdesembrood. Dit brood verzadigd veel beter, dan brood wat je in de supermarkt of bij de bakker koopt. Na een paar sneden kun je er weer een paar uur volop tegenaan.
Deze broodjes zijn super easy om te maken, zitten boordevol gezonde vetten en zijn snel klaar…
Broodje hummus met avocado
Lijstje
1 snee (spelt)zuurdesembrood
Hummus
½ avocado in plakjes
Peper en zeezout naar smaak
Aan de slag!
1. Besmeer de snee brood met hummus.
2. Leg er plakjes avocado op en bestrooi met peper en zeezout naar smaak.
Broodje zalm met avocado
Lijstje
1 snee (spelt)zuurdesembrood
2 el hüttenkäse
Plak gerookte zalm
½ avocado in plakjes
Peper en zeezout naar smaak
Aan de slag!
1. Besmeer de snee brood met hüttenkäse.
2. Snijd de plak zalm in stukjes en verdeel dit over de boterham.
3. Leg er plakjes avocado op en bestrooi met peper en zeezout naar smaak.
Je kunt bovenstaande lunchideeën natuurlijk ook op een cracker of rijstwafel maken 🙂