Lunchtip: witlofsalade met romige yoghurtdressing

Lunch

Lekker even variëren met de lunch! In de zomer vind ik het altijd heerlijk om tijdens de lunch een salade te eten, omdat dit lekker licht is. Ook eet ik dan regelmatig witlofsalades, want daar kun je eindeloos mee variëren. Het recept wat ik vandaag voor jullie heb, is toch stiekem wel een beetje mijn favoriet en supersnel klaar. Je kunt deze salade ook al de avond van te voren maken en dan de volgende dag makkelijk meenemen voor onderweg. Doe het sausje dan alleen wel in een apart bakje, zodat de salade lekker knapperig blijft!

Lijstje (voor 1 persoon)
1 grote struik witlof
1 handje geweekte rozijnen
1/2 appel in stukjes
1 handje walnoten
4 plakjes (gerookte) kipfilet

Dressing: 1 el yoghurt, 1 tl mayonaise, versgemalen zwarte peper en zeezout.

Aan de slag!
1. Was de witlof en snijd deze in dunne reepjes en doe dit in een kom of schaal of leg de witlof op een bord.
2. Snijd de kipfilet in lange reepjes of iets kleiner, net wat je lekker vindt.
3. Voeg de rozijnen, appel, walnoten en kipfilet toe.
4. Maak de dressing: Roer de mayonaise door de yoghurt en voeg verse peper en zeezout toe. Giet daarna de dressing over de witlofsalade, even goed door elkaar roeren en je kunt heerlijke genieten van je salade!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

drie × 3 =

Menu