Tijd voor een heerlijke gezonde lunch! Na deze lekkere sandwich met ei, avocado en hummus kun je er de hele middag weer tegenaan. De eiwitten in ei zorgen ervoor dat je lang een verzadigd gevoel hebt. Ik ben echt dol op avocado en eet het dan ook op een een rijstwafel of sandwich, door een salade of ik lepel het gewoon uit met wat versgemalen peper en zeezout erover. Heerlijk! Avocado bevat voor een vrucht veel calorieën en vet, maar laat je hierdoor niet afschrikken. De vetten in avocado zijn goede vetten, namelijk onverzadigde vetten en deze hebben een gunstig effect op je cholesterolgehalte. Ook bevat avocado veel voedingsvezels en is het een echte vitaminebom (B, C, E en K). Als je deze heerlijke sandwich de avond van te voren maakt, kun je deze de volgende dag makkelijk meenemen naar je werk of school. Je collega’s zullen jaloers in je lunchtommel kijken als jij met zo’n verrukkelijke healthy sandwich aankomt 😉
Lijstje
2 sneeën (zuurdesem) speltbrood
1-2 el hummus
1 gekookt (biologisch) ei
1/2 avocado
Verse zwarte peper en zeezout
Aan de slag
1. Besmeer één van de twee boterhammen met de hummus.
2. Snijd de avocado door de helft, verwijder eventueel de pit en lepel één van de twee kanten uit.
3. Snijd de avocado in de lengte in plakjes en verdeel dit over de hummus.
4. Snijd het ei in plakjes en leg dit bovenop de avocado.
5. Strooi nog wat versgemalen zwarte peper en zeezout over de sandwich en dek het af met de andere boterham. Je bent klaar voor een heerlijk lunch, geniet!
De meeste bakkers hebben tegenwoordig wel (een paar soorten) speltbrood. Toch gaat mijn voorkeur uit naar speltbrood van de natuurwinkel, omdat dit meestal steviger van structuur is en dus beter vult.