Lunchtip: Hartige Eiermuffins

Blog, Lunch

Wil jij een dagje low carb? Of gewoon variatie op je boterham? Dan zijn deze heerlijke eiermuffins je nieuwe vriend in je lunchtrommel, want ze zijn zowel warm als koud lekker, dus ideaal om mee te nemen naar je werk of school. Je kunt er alle groenten in verwerken die je in de koelkast hebt liggen, dus je kunt eindeloos variëren. Zo heb je tussen de middag gelijk al een portie groenten binnen en haal je gemakkelijk(er) de aanbevolen hoeveelheid van minimaal 200 gram per dag. Eieren bevatten veel eiwitten en zorgen er dan ook voor dat je lang verzadigd bent. Je kunt de muffins 2-3 dagen in de koelkast bewaren, dus als je ze in het weekend maakt, heb je al lekker je lunch klaar voor het begin van de week en hoef je daar verder niet meer over na te denken. Ik heb twee heerlijke recepten voor je, die binnen een kwartier in de oven staan…

Benodigdheden
(siliconen) muffinvormpjes

Lijstje spinazie-geitenkaas muffins (voor 6 muffins)
6 (biologische) eieren
2 blokjes diepvries spinazie
½ rode paprika, in blokjes
2 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
1 el zwarte olijven, in plakjes
Geitenkaas of feta

Naar smaak: verse zwart gemalen peper, zeezout, paprikapoeder, chilipoeder en tijm. Maar je kunt ook heel goed verse kruiden gebruiken zoals: basilicum, koriander, dille, peterselie, bieslook, etc.

Aan de slag!
1. Zet de oven aan op 180 graden.
2. Klopt de 6 eieren los en voeg naar smaak: verse zwart gemalen peper, zeezout, paprikapoeder, chilipoeder en tijm toe aan het eimengsel.
3. Verdeel de spinazie, rode paprikablokjes, zongedroogde tomaatjes en olijven over de zes muffinvormpjes.
4. Giet het eimengsel over de groenten en strooi de geitenkaas of feta erover.
5. Zet de muffins 20 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin zijn.

Lijstje tomaat-kaas muffins (voor 6 muffins)
6 (biologische) eieren
1 tomaat in, in stukjes (De pitjes aan de binnenkant verwijder je)
1/3 wortel, in blokjes
2 grote champignons, in stukjes
Geraspte kaas

Naar smaak: verse zwart gemalen peper, zeezout, paprikapoeder, chilipoeder en tijm. Maar je kunt ook heel goed verse kruiden gebruiken zoals: basilicum, koriander, dille, peterselie, bieslook, etc.

Aan de slag!
1. Zet de oven aan op 180 graden.
2. Klopt de 6 eieren los en voeg naar smaak: verse zwart gemalen peper, zeezout, paprikapoeder, chilipoeder en tijm toe aan het eimengsel.
3. Verdeel de tomatenblokjes, wortel en champignons over de zes muffinvormpjes.
4. Giet het eimengsel over de groenten en strooi de geraspte kaas erover.
5. Zet de muffins 20 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin zijn.

Je kunt natuurlijk nog veel meer ingrediënten gebruiken om mee te variëren:
– Sjarlotje
– Bosui
– Courgette
– Prei
– Spekjes, hamblokjes
– Zalm
– Doperwten
– Broccoli
– Andijvie
– Boerenkool

Wat is jouw favoriet? Laat hieronder een reactie achter!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

vier × 2 =

Menu