Lunchtip: Broccolisalade

Blog, Lunch

Deze salade kun je maken van restjes groenten, duurzaam en bomvol vitaminen en mineralen!

Lijstje (voor 2 personen)
1 struik broccoli, gesneden en gekookt
1 rode paprika, fijn gesneden
10 verse cherrytomaatjes

Dressing:
1 uitgeknepen limoen
1-2 el agavesiroop of honing
1 el gerapte gember
2 el sesamolie
1 el fijngehakte sesamzaadjes.

Aan de slag!
Gebruik een restje broccoli uit de koelkast of de vriezer, of snijd het vers:

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Eventueel kun je de stam ook mee snijden (hoera tegen voedselverspilling :-)), maar snijd de stam wel fijn. De stam is namelijk minder snel klaar dan de roosjes. Kook de broccoli in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd de tomaatjes in vieren.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  4. Meng de broccoliroosjes met de paprika en tomaat en breng eventueel op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
  5. Eet smakelijk! De salade is gemakkelijk mee te nemen. Voeg de dressing pas toe als je gaat eten, zo blijft je salade lekker fris.

Variatietip!
Maak er een maaltijdsalade van door bijvoorbeeld koude volkorenpasta, quinoa of volkorencouscous en koud (roer)ei of gerookte kip toe te voegen.

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

vijf × 4 =

Menu