Kruidige bospeen uit de oven

Diner

Bospeen ziet er altijd zo gezellig uit met het vele groen eraan. Ik had ze al een paar keer zien liggen in de supermarkt, maar iedere keer had ik al andere ‘eetplannen’, dus liet ik ze liggen. Toen ik vorige week even niet meer wist wat Bospeen Healthinesswe moesten eten, schoot mij ineens de bospeen te binnen. Dat ga ik vanavond op tafel zetten! Na een tijdje nadenken hoe ik het zou bereiden, kwam ik ineens op het idee om ze lekker in de oven klaar te maken met een heerlijk kruidenmengsel. Wij aten er lekker kabeljauw bij, maar je kunt ze ook als bijgerecht maken voor bij de barbecue.

 

 

Lijstje

 

1 bos peen

 

4 el olijfolie

 

1 teentje knoflook

 

3 cm verse gember

 

1 tl gemalen kaneel

 

1 tl gemalen koriander

 

1/2 tl gemalen komijn

 

 

Aan de slag!

 

1. Zet de oven aan op 180 graden.

 

2. Schil de bospeen, laat 3-4 cm groen zitten en kook de wortels ongeveer 4 minuten.

 

3. Schil de gember en snijd deze zo fijn mogelijk. Doe de olijfolie in een schaaltje, knijp de knofloof uit en voeg de fijngesneden gember toe.

 

4. Voeg ook de rest van de kruiden toe en roer het mengsel goed door elkaar.

 

5. Leg bakpapier op een bakplaat, leg de wortels hierop en giet het gembermengsel over de wortels.

6. Rooster de wortels 25 minuten in de oven en smullen maar!

 

 

 

Het Healthiness Voedingsplan

Amanda

Diëtiste

Mijn missie is om jou te inspireren om gezonder te eten, waardoor je je energieker voelt, lekkerder in je vel zit en door dit alles meer kunt genieten van het leven!

Gerelateerde berichten

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

twintig − 8 =

Food Coaching

Wil jij gezonder eten en afvallen zonder hongergevoel? Start dan nu met de complete Healthiness weekschema’s op maat!